צוות חוקרים מהאוניברסיטה העברית הציג היום (שישי) לראש הממשלה נפתלי בנט תחזית תחלואה אופטימית. לפי התחזית, בזכות ה"בוסטר" וההגבלות, מספר החולים הקשה ירד בעוד שבוע עד שבועיים לפחות מ-500. מנגד, הצביעו המומחים על כך שניכרת האצה במספר המאומתים בני 18 ומטה מדי יום, והזהירו שאי עמידה בהנחיות עלולה לגרור התפרצות תחלואה מחודשת.
"מקדם ההדבקה של האוכלוסייה המבוגרת, יחד עם המיגון המסופק על ידי מנת הדחף, שמובילים לצפי להמשך ירידה לפחות בטווח הזמן של כשבועיים הקרובים", אמרו עוד המומחים. הם העריכו כי העלייה במספר הנדבקים הצעירים קשור להיקף הנרחב של הבדיקות שנעשות בקרב אותן שכבות גיל בשל החזרה ללימודים ובגלל הגבלות "התו הירוק".
לדברי המומחים, "המשך הירידה בתחלואה בקרב האוכלוסייה מעל גיל 60 וההתאמה לירידה הנצפית בתחלואה הקשה והבינונית מצביע על המגמה הצפויה של המשך הירידה בעומס האשפוזים בזמן הקרוב, וזאת בהתאם לתחזית".
מהנתונים שהוצגו עולה גם כי הירידה בתחלואה הקשה תימשך לצד הירידה במספר המאומתים בני ה-40 ומעלה מדי יום. המומחים הראו גם שבשכבות הגיל 20 עד 60 ניכרת עצירה בירידה שחלה במקדם ההדבקה. החוקרים העריכו שאם תימשך העלייה במספר המאומתים בני ה-18 ומטה, היא יכולה להשפיע על מקדם ההדבקה בקבוצות הגיל 20 עד 60 ועשויה הוביל לעלייה קטנה שלו.
החוקרים מהאוניברסיטה העברית סיכמו: "נשמרת ההערכה שגל התחלואה הנוכחי נבלם בזכות השילוב בין מבצע הבוסטר ויישום מגבלות רכות. יש לציין שחריגה ממגבלות בהתקהלויות המוניות יכולה לגרור חידוש התפרצות תחלואה לאור מספר החולים הגבוה כיום. לאור זאת, יש להקפיד על שימור ההגבלות הנוכחיות".
הבוקר דווח כי אחרי ירידה ממושכת, היום כמעט לא חל שינוי במספר החולים קשה. לפי נתוני משרד הבריאות, 667 חולי קורונה מאושפזים במצב קשה בבתי החולים. לצד זאת, העלייה במספר המאומתים מדי יום נמשכת, ואתמול אותרו 11,210 מאומתים.