כבר השבוע צופים במשרד הבריאות עלייה חדה נוספת במספר המאומתים, אך הממשלה לא הצליחה להיערך בזמן עם מערך חקירות אפידימיולוגי יעיל שיתחקר את כל אלפי המאומתים האלה. אמש (שבת) פרסמנו ב"חדשות סוף השבוע" כי בכירים במשרד הבריאות ובקבינט הקורונה דורשים לחייב מחוסנים בבידוד ביתי - אם יחשפו לחולה קורונה מאומת.
נכון לאתמול, ההנחיות לא מחייבות אדם שחוסן פעמיים להיכנס לבידוד ביתי. חלק מהמומחים חושבים כי יש לחייב בבידוד מלא מחוסנים שנחשפו למאומת. אחרים חושבים שיש צורך רק בבידוד חלקי או לחייב אותם לבצע בדיקה ולהיכנס לבידוד עד לקבלת התוצאות.
הסיבה לדרישה הזו נובעת מהעלייה הדרמטית במספר המאומתים. כמו כן, מדי יום כחמישים אחוז מהמאומתים הם מחוסנים - לא כי הם נדבקים יותר, אלא כי יש יותר מחוסנים באוכלוסייה.
בדיון שנערך אתמול עם בכירי משרד הבריאות, דובר על כך שהם נערכים שכבר השבוע אנחנו נגיע ל-10,000 מאומתים. מערך החקירות האפידימיולוגי הנוכחי לא יוכל לעמוד בעומס הצפוי. גם כעת, מדי יום לא נחקרים בין 1,200 ל-2000 מאומתים, דבר המקשה מאוד על קטיעת שרשראות ההדבקה.
כדי להתמודד עם העומס, ישיקו השבוע "בוט חקירות" - מענה טכנולוגי שיחליף, לפחות חלקית, את המענה האנושי. התקווה היא באמצעות "בוט החקירות", יצליחו להתגבר על העומס שרק ילך ויגבר בימים הקרובים.
במשרד הבריאות עדכנו אמש כי 5,868 מאומתים חדשים אובחנו שלשום, מתוך 121,716 בדיקות. נכון לאתמול מוגדרים 494 חולים במצב קשה, מתוכם 83 מונשמים. 6,622 חולי קורונה נפטרו מפרוץ המגפה.
ראש הממשלה נפתלי בנט כתב אמש בחשבון בפייסבוק שלו: "עוד צפויים ימים קשים, אך אני בטוח שאם נפעל בהתאם לתוכנית, ואם אזרחי ישראל יעטו מסיכות, יתחסנו ברגע שזה אפשרי עבורם, ובכלל - אם נפעל בסולידריות ובעזרה הדדית - נתגבר על הדלתא".
"אני מקבל את הביקורת בהבנה", הוסיף בנט. "התפקיד שלי הוא לעשות מה שנכון לביצוע ולא את מה שקל לביצוע. לסגור את המדינה - זה מאוד קל. אבל מה שנכון הוא להפוך כל אבן - כדי שאזרחי ישראל יהיו בריאים, שמדינת ישראל תישאר פתוחה, לשמור על אזרחי ישראל ברמה פיזית, נפשית וכלכלית, שלא יישבר מטה לחמם ולא תאבד פרנסתם - ולקבל את ההחלטות הנכונות".