על רקע הנתונים מישראל ובשל החשש מירידה ביעילותו של החיסון, פייזר הודיעה הלילה (בין חמישי לשישי) כי תבקש מה-FDA אישור למתן מנה שלישית שתהיה מותאמת יותר גם נגד וריאנט "דלתא".
פייזר הודיעה כי תפנה אל מנהל המזון והתרופות האמריקני בחודש הבא, מכיוון ש"מתן זריקה נוספת (שלישית) בתוך 12 חודשים עשוי להגביר באופן דרמטי את החסינות ואף לסייע בחיסול המוטציה המדאיגה האחרונה".
על פי ד"ר מיקאל דולסטן, המדען הראשי של פייזר, מנתונים מוקדמים ממחקר שביצעה החברה עולה כי רמת הנוגדנים בגוף האדם קופצת פי 10-5 לאחר מנה שלישית, וזאת בהשוואה לרמת הנוגדנים בגוף שנמצאו לאחר מתן החיסון השני.
לדעת דולסטן, ותוך שהוא מתבסס על נתונים מישראל ומבריטניה, החיסון יוכל להילחם נגד וריאנט "דלתא". הוא מניח כי כאשר הנוגדנים בגוף צונחים, הווריאנט יכול לגרום לזיהום קל לפני שמערכת החיסון תחזור פנימה.
בנוסף, הנתונים בעולם מדגישים כי יש חשיבות רבה לחיסון, ובמיוחד לפני שהנגיף יתפתח עוד יותר. מחקרים הראו כי החיסונים לקורונה מגנים במידה טובה מפני זן "דלתא". חוקרים בבריטניה מצאו ששתי מנות של חיסון פייזר מגינות מאשפוז בשל הווריאנט ברמה של 96%, ומזיהום סימפטומטי ביעילות של 88%. במקביל, בישראל הודיע משרד הבריאות כי יעילות החיסון במניעת הדבקה ירדה ל-64%. בחברה הבהירו כי 2 מנות חיסון יעילות לפיתוח רמות נוגדנים גבוהות נגד כל זני הנגיף.
בתגובה על הודעת פייזר הלילה, ה-FDA וה-CDC אמרו בהצהרה משותפת כי "אמריקנים שהתחסנו לחלוטין אינם זקוקים כעת למנת בוסטר". עם זאת הארגונים הודיעו כי הם מוכנים לשקול מנות נוספות של חיסון אם וכאשר המדע יוכיח שהן נדרשות.
בעקבות בדיקת N12 - שינוי במספר החולים קשה בישראל
בישראל ממשיכים להתמודד התפשטות וריאנט "דלתא" ועם העלייה במספר המאומתים והחולים הקשה. יחד עם זאת, בדיקת N12 העלתה שמספר החולים קשה בבתי החולים נמוך משמעותית מהמספר הרשמי שהציג משרד הבריאות. הסיבה לפער - חולים שהחלימו מקורונה אך נשארו באשפוז בשל סיבוכים שונים, ולכן משרד הבריאות כלל גם אותם במניין החולים קשה. בעקבות הבדיקה, הנתונים עודכנו אתמול ומספר החולים קשה אכן ירד באופן ניכר: מ-46 חולים ל-37.