הזינוק בתחלואה בנגיף הקורונה, שמתבטא בעלייה גם במספרי המאומתים וגם במספר החולים קשה והמונשמים, מעלה את השאלה כמה נוגדנים נגד הנגיף יש בגופנו? בעבר בדקנו כמה נוגדנים נשארו בגופו של כתבנו משה נוסבאום כחצי שנה לאחר שקיבל את שתי מנות החיסון הראשונות. היום (שלישי) בדק משה שוב את מצב הנוגדנים בגופו – לאחר שהוא קיבל את מנת החיסון השלישית – והתמונה מעודדת הרבה יותר.
בבדיקה הקודמת, שהתבצעה כחצי שנה לאחר השלמת החיסונים הראשונים, הראתה הבדיקה כי מצב הנוגדנים שלו הוא מתחת לסף ההגנה. אך לאחר החיסון השלישי קפצה רמת הנוגדנים בגופו ברמה של פי 10 ויותר מהרמה החיובית הבסיסית.
"הנוגדנים מאוד קפצו", הסבירה פרופ' גילי רגב-יוחאי, מנהלת היחידה למניעת זיהומים בבית החולים שיבא. "התמונה הזאת די מייצגת את התמונה הכללית שאנחנו רואים. אנחנו עוקבים כל הזמן אחרי עובדי בית החולים שיבא המבוגרים שמתחסנים, וברוב המקרים אנחנו רואים בדיוק את אותה תמונה".
לפי נתוני הבדיקות הסרולוגיות ניתן לראות כי מתן מנת החיסון השלישית מקפיצה את רמת הנוגדנים בדם וכן את רמת ההגנה מפני הידבקות בנגיף. פרופ' רגב הבהירה כי ניתן להיות יותר אופטימיים לנוכח השלמת מבצע ההתחסנות. "גם עכשיו, למרות התחלואה הקשה, אני חושבת שאנחנו נראה את התחלואה הקשה מתייצבת, בתוך כשבועיים פחות או יותר".
היא הסבירה כי "ככל שאנחנו נראה יותר אנשים מתחסנים בחיסון השלישי, וזה הולך כרגע בקצב מאוד יפה, אנחנו נראה את ההתייצבות בתחלואה הקשה ולכן לא נגיע לסיכון לקריסה של מערכת הבריאות". פרופ' רגב הבהירה כי אמנם נראה עומסים בבתי החולים, כפי שניתן לראות כבר עכשיו, אך הבהירה כי "לא נגיע למקום שנראה באמת מסוכן".
בנוסף למבחן הנוגדנים, התייחסה פרופ' גילי רגב-יוחאי גם לאיומים שהופנו נגדה ונגד בכירים נוספים במאבק בקורונה, שבעקבות אחד מהם היא הגישה היום תלונה למשטרה. "הפעם זה היה איום אישי, לא פרסום כלשהו בפייסבוק", הבהירה פרופ' רגב. "כשאני מקבלת מייל אישי עם איומים חשבתי שזה דבר שהמשטרה צריכה לטפל בו, ואני מקווה שהוא יטופל. מישהו צריך לקחת אחריות".