אופטימיות למרות התחלואה הגבוהה? חוקרי האוניברסיטה העברית פרסמו היום (שישי) ניתוח נתונים שהועבר לממשלה ולמועצה לביטחון לאומי – ומעריך כי ירידה בתחלואה צפויה כבר בימים הקרובים. ברקע מבצע החיסונים שממשיך להתקדם ולהתרחב – הצפי הוא לירידה במקדם ההדבקה עד לרמה של 0.85. אך לפי שעה המספרים ממשיכים להיות גבוהים: משרד הבריאות פרסם את העדכון היומי, שמצביע על עלייה בשיעור החולים קשה, המונשמים והמתים מהנגיף.
דוח שהועבר לממשלה: "צפי לבלימה, גם פתיחת מערכת החינוך לא תשנה את המגמה"
לטענת החוקרים, שניטרו את ההתפתחויות העתידיות של המגפה בישראל, פתיחת שנת הלימודים במועדה בעוד כמה ימים לא תביא להתפרצות נרחבת יותר של הקורונה. לשיטתם, גם בצל החזרה למסגרות החינוך - לא תשתנה מגמת ההתייצבות הקיימת.
"בקצב ההתחסנות הנוכחי סביר כי לא תתחדש ההתפרצות", כתבו בדוח. "צפויה בלימה בקצב העלייה של אשפוזים חדשים במצב קשה מעל גיל 50". עוד הוסיפו כי הסיכון לתחלואה קשה בקרב בני 60 ומעלה שאינם מחוסנים – עלה באופן משמעותי, ועומד כעת על פי 5 בהשוואה לאוכלוסיית המחוסנים.
"גל התחלואה הנוכחי נבלם בזכות השילוב בין מבצע החיסונים ויישום מגבלות רכות", טענו. "שמירה על המגבלות הקיימות והמשך חיסון במנת דחף צפוי להוביל לירידה של מקדם ההדבקה מתחת ל-0.85 בשבוע השני של ספטמבר". החוקרים סוברים שגם אם פתיחת שנת הלימודים ב-1 בספטמבר תגרום לעלייה מסוימת במקדם ההדבקה – הירידה בהיקפי התחלואה לא צפויה להיעצר.
לצד זאת, הסבירו החוקרים ששגרת החיים צפויה עדיין להיות משובשת, ולכלול עשרות אלפי ישראלים שייכנסו לבידוד מידי יום. "מומלץ להמשיך ולהרחיב את מבצע מנות הדחף", המליצו בסיום הדוח.
משרד הבריאות: עלייה בתחלואה הקשה ובתמותה, שיעור החיוביים עדיין גבוה
נתוני הקורונה המעודכנים פורסמו הבוקר, ומצביעים על עלייה מספר החולים קשה - שעומד על 698 בני אדם. מתוכם, יש 149 מונשמים - 14 יותר בהשוואה לאתמול. ביממה האחרונה אובחנו 8,078 ישראלים עם הנגיף - שמהווים 6.71% מסך כל הבדיקות שנערכו.
עוד עולה מתמונת המצב שמקדם ההבדקה עומד על 1.11. נכתב גם כי אתמול התגלו 153 מאומתים שחזרו מחו"ל (בעשרת הימים האחרונים), מתוכם 109 מחוסנים. רק שלושה מתוך החולים הללו חזרו ממדינות "אדומות" בסיכון מרבי - ספרד וגאורגיה.
נתון מעודד נוסף לקראת החזרה ללימודים: נרשמת ירידה בשיעורי ההדבקה בקרב ילדים בגילי 6 עד 11. ירידה קלה יותר אף נרשמה גם בשאר קבוצות הגיל הצעירות יותר.
סיקור נרחב:
תופעות הלוואי של החיסון השלישי
שאלות ותשובות | האם צריך חיסון שלישי לקורונה?.
העומס הנגיפי של זן דלתא לעומת נגיף הקורונה