מנהלי בתי החולים נגד משרד האוצר: לאחר שאתמול פתחו 7 מבתי החולים הציבוריים במחאה על היעדר תקצוב במשבר הקורונה, הודיע הערב (חמישי) משרד האוצר כי הושג פתרון למשבר, שלפיו תועבר מיד מקדמה בסכום של למעלה מ-100 מיליון שקלים - אלא שבבתי החולים הציבוריים סותרים את הודעת האוצר על פתרון המשבר ומדגישים: "העבודה במתכונת חירום תימשך עד שנגיע להסכמות מלאות".
"בהמשך להנחיית שר האוצר אביגדור ליברמן, העביר החשב הכללי יהלי רוטנברג לבתי החולים הציבוריים מקדמה בסכום של למעלה מ-100 מיליון שקל מיד על חשבון כספי הסיוע שהובטחו להם לשם התמודדות עם משבר הקורונה, וזאת חרף העובדה שמבחני התמיכות לא הושלמו", נכתב בהודעת משרד האוצר.
הבשורה של משרד האוצר על הסיכום הגיעה לאחר פגישה שנערכה אתמול בין מנכ"ל משרד האוצר רם בלינקוב לשר הבריאות ניצן הורביץ ומנכ"ל משרדו פרופ' נחמן אש. "העברה זו תאפשר לבתי החולים הציבורים לחזור לפעילות שגרתית ותקינה ולמקד את מאמציהם בהתמודדות עם משבר הקורונה", נטען.
זמן קצר לאחר הודעת משרד האוצר, מנהלי בתי החולים הציבוריים פרסמו הודעת הבהרה - ובה דרשו הסכמות מלאות: "שיטת הסלמי של משרד האוצר מטרתה להרעיב את בתי החולים. שיתוף הפעולה של הנהלת משרד הבריאות עם שיטת הטפטוף וההרעבה - מביש ומבזה את מערכת הבריאות בשיא משבר הקורונה. זהו מחדל חריף של משרד הבריאות שהתעכב בקביעת התבחינים ופוגע בתפקוד בתי החולים".
"ראשי משרד האוצר והבריאות רוצים לחנוק אותנו ולא לאפשר לנו להתפתח ולתכנן את השנה הבאה. בלי תקציב מוגדר וברור אי אפשר לרכוש ציוד, לגייס רופאים ואחיות או לנהל בית חולים", הוסיפו מנהלי בתי החולים הציבוריים.
בתי החולים השובתים הם: הדסה, שערי צדק, מעייני הישועה, לניאדו ושלושת בתי החולים בנצרת – הצרפתי, האנגלי והאיטלקי. מנהליהם טוענים כי 300 מיליון שקלים שהבטיחה המדינה לבתי החולים הציבוריים עדיין לא הועברו אליהם. נוסף על כך, סעיף בהסכם מול משרד האוצר קבע כי אם מגפת הקורונה תימשך אז בכל חודש תועבר תוספת של 55 מיליון שקלים.