משרד הבריאות פרסם הבוקר (שישי) את תמונת המצב העדכנית של המגפה בישראל. לפי הנתונים המעודכנים, חלה ביממה האחרונה ירידה במספר החולים הקשים, וכעת הוא עומד על 703. אחוז החיוביים ירד גם הוא ונמצא על 5.14% מתוך כ-124 אלף בדיקות שבוצעו אתמול. מקדם ההדבקה שב לעלות ועומד על 0.89, לצד עלייה נוספת בכמות המונשמים. יותר מ-19 בני אדם מתו מקורונה ביממה האחרונה.
6,314 מאומתים חדשים לקורונה התגלו ביממה האחרונה, עלייה מהיממה הקודמת. 1,029 בני אדם מאושפזים, נכון להיום, בבתי החולים בשל מחלת הקורונה. 203 מהם מונשמים באמצעים שונים. המספר החולים הקשים החדשים ביממה נותר יציב בימים האחרונים, 7,611 בני אדם מתו עד כה מהמגפה בישראל.
בגזרת החיסונים, חלה עלייה קלה בכמות המתחסנים ביממה האחרונה. 6,081,276 ישראלים התחסנו במנה הראשונה, 5,605,489 התחסנו במנה השנייה, ובמנת הבוסטר השלישית התחסנו כבר 3,154,008 בני אדם.
התחזית האופטימית שהוצגה לרה"מ
על אף המספר הגבוה של החולים במצב קשה ומספר המתים שמגיע מדי יום לכ-15, לראש הממשלה לבנט הוצגו בימים האחרונים הערכות אופטימיות שלפיהן כבר בשבוע הבא תחול ירידה במספר המאומתים לכ-5,000-6,000 ביום, ובנוסף - תחול ירידה במספר החולים קשה, בין היתר כתוצאה מתחילת השימוש בתרופת הרג'נרון נגד קורונה, שמונעת מחולים להגיע למצב קשה.
משרד הבריאות רכש לאחרונה בכמויות גדולות את התרופה שפותחה לפני כשנה, ומיועדת לחולי קורונה בסיכון. מדובר בתרופה שמכילה למעשה את הנוגדנים שמצויים בחיסון, אך הם מהונדסים בצורה סינטטית וניתנים לחולים דרך עירוי. נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, היה בין הראשונים שקיבלו אותה בעולם - והתרופה ככל הנראה הצילה את חייו.
התרופה רג'נרון ניתנת בשלב מוקדם של המחלה, כאשר הרופאים מזהים שהחולה צפוי לפתח מחלה קשה, למשל כשיש לו ירידה בחמצון. אם נותנים אותה בשלב מאוחר יותר - היא נחשבת ללא יעילה. הקריטריון הנוסף לקבלתה הוא גורמי סיכון: גיל ומחלות רקע, והקריטריון השלישי למתן התרופה הוא כשיש אינדיקציות למחלה קשה כמו סימני דלקת.