בצל הביקורת העולמית על כך שמבצע החיסון השלישי "לא מוסרי" מכיוון שיש מדינות שבהן לא התחסנו כלל – כמה ישראלים החליטו לעשות מעשה ולסייע למדינות העניות. הם תורמים מכספם כדי לרכוש מלאי חיסונים עבור מדינות חסרות אמצעים שבהן מרבית האזרחים טרם התחסנו אפילו במנה אחת. אחד התורמים: "יש לי זכות שאין לאחרים, רק כך המגפה תיבלם".
הישראלים שהתגייסו למטרה תרמו לארגון "ברית החיסונים" GAVI שפתח במיזם מימון המונים עולמי לרכישת המנות למדינות חלשות. הארגון לוקח חלק ברשימת הארגונים שמרכיבים את COVAX, תוכנית החיסון העולמית להתמודדות עם משבר הקורונה, אשר פועלת תחת הסיסמה: "כשהמגפה מתקדמת במהירות – אף אחד לא בטוח אלא אם כולם בטוחים".
"התחסנתם פעם שלישית? מעולה. יש כאלה שעוד לא התחסנו אפילו פעם אחת, אבל תרומה קטנה שלכם תוכלו לעזור לאחרים במדינות שאין להן יכולת לחסן", כתב אורן, אחד התורמים הישראלים בפייסבוק.
רועי בן דוד, בן 34 מתל אביב, סיפר בשיחה עם N12 מה הניע אותו לתרום: "נתקלתי בפרסום על אתר שמגייס כסף לחיסונים למדינות חלשות והחלטתי ללכת על זה. מגפה עולמית לא תיפתר 'רק' אם כולנו בישראל נתחסן – הפתרון הוא בקנה מידה עולמי. אומנם יש לי גישה לשלושה חיסונים בפרק זמן קצר מאוד, אבל זו זכות שאין להרבה אחרים. אני חושב שרק בעוד כמה שנים נבין עד כמה היינו ברי מזל לקבל את החיסונים בשלב מוקדם כל כך".
גם סמנכ"ל בית החולים שערי צדק פרופ' דן טרנר, שהחליט שלא לקבל את החיסון השלישי לאות הזדהות, נמנה עם רשימת התורמים: "מדינת ישראל אומנם הצטרפה רשמית לתוכנית החיסונים העולמית, אך לעומת מדינות אחרות שתרמו מנות חיסון כמו ארה"ב שתרמה חצי מיליארד מנות חיסון – ישראל לא העבירה דבר לטובת המדינות החלשות. זה צורם מאוד, במיוחד שאנחנו כבר התקדמנו לחיסון השלישי".
פרופ' טרנר קרא לסייע למדינות העניות: "החיסונים הם הנשק היעיל שלנו נגד הנגיף. דווקא בגלל ההיסטוריה שלנו כיהודים, אנחנו חייבים לגלות אלטרואיזם ולהוביל את התמיכה הבין-לאומית באותן מדינות. רק אחוז אחד מכלל חיסוני הקורונה שיוצרו עד כה הגיע אליהן".