דאגה מהעלייה בחולים הקשה: בישיבת קבינט הקורונה שהתקיימה אמש עלתה תמונה מדאיגה באשר לתחלואה בנגיף - 2% מהמאומתים לקורונה הופכים לחולים קשה, כך פרסמנו אמש (רביעי) ב"מהדורה המרכזית". אם המגמה המטרידה תימשך, בעוד 7-6 שבועות אנו עלולים למצוא את עצמנו עם 1,000 חולים קשה.
בתוך כך, המחמירים אומרים כי מדובר באזעקת אמת - ולכן יש להטיל הגבלות כבר כעת. אולם, מנגד - מומחים אחרים אומרים כי קצב ההדבקה יירד. הממשלה ממשיכה לנקוט בהתאם לגישה המקלה וברקע - עולה השאלה מה יקרה אם המחמירים צודקים ומדובר בסיכון גדול מדי שנלקח. היעד המרכזי שיש להגדיר הוא ספטמבר - כדי ששנת הלימודים תיפתח כסדרה עם הרבה פחות מאומתים וחולים קשה.
הורביץ: "רוצים להיערך לתו הירוק ולא לנקוט צעדים בשלוף"
שר הבריאות ניצן הורביץ התראיין הערב ל"מהדורה המרכזית" ואמר לגבי האפשרות שנחזור לתו ירוק "לייט", כי "רוצים להיערך ולא לנקוט צעדים בשלוף". עוד הוא ציין כי "הגישה היא לא להיצמד למספרים ולפרמטרים. יש שיקולים מגוונים - גם מאומתים ומקדם הדבקה, גם חולים קשה וגם מצב המשק. כשר בריאות, ברגע שיש כמה מאות חולים קשה זה בפירוש לחץ על המערכת".
"ככל שאנחנו נקפיד על קיום ההנחיות עכשיו, נוכל להגיע למצב שלא נצטרך להשבית את המשק ולהטיל סגרים", הדגיש הורביץ. "תהיה אכיפה של המסכות עם קנסות ושל הבידודים, ואנחנו מחדשים את מבצע החיסונים. מידת ההגנה של מחוסנים גדולה משמעותית מאלה שלא".
שר הבריאות טען כי יש להגיע למצב שבו מאזנים את השיקולים, כך שיאפשרו לנהל את חיי היום-יום: "צריך להמשיך לחיות עם המחלה הזאת. זה לא 0 או 100, זה מורכב. צריך לחיות איתה - השאלה באיזה מחיר. צריך לאזן את השיקולים. מסתכלים גם על חולים קשה וגם על מספר המאומתים, ועל הצורך להמשיך בשגרת חיים".
ברבש: "אם המצב ימשיך - אמליץ לסגור אירועים"
גם פרופ' גבי ברבש התייחס למצב ולסימני השאלה שעומדים בפני קבינט הקורונה: "לקבינט יש באמת דילמות - איך אוכפים בבתי כנסת למשל תו ירוק? אם המצב ימשיך להיות כמו שהוא היום, אמליץ לסגור אירועים".
כפי שפרסמנו ב-N12, גורם שהשתתף בדיון בקבינט אמש ציין, כי אם הציבור לא יתחיל להקפיד על ההנחיות אז בעוד כ-8 שבועות, בראש השנה, ישראל תיכנס שוב לסגר. ההערכה כרגע היא שמשבוע הבא יוחלט להחזיר את הגבלות התו הירוק ואז המשטרה תצטרך להגדיל ולהרחיב את סידורי האכיפה מול הציבור והעסקים. החשש הגדול הוא מתחילת עונת החתונות שמתחילה אחרי תשעה באב. מדובר במאות רבות של חתונות שנערכות בכל רחבי הארץ, חלקן המוניות, והחשש שאירועים כאלו עלולים להיות מוקדי תחלואה והדבקה.
"מרגע זה כולם עוטים מסכות בחללים סגורים. המסכות הן ההגנה היעילה ביותר מול מוטציית הדלתא ומול נגיפים. אני לא מבקש מכם - זו חובה על פי החוק. ממשלת ישראל קיבלה הנחייה לבצע אכיפה של עטיית מסכות", אמר ראש הממשלה נפתלי בנט מוקדם יותר היום בהצהרה לציבור. "הדבר השני - צאו להתחסן. החיסונים מועילים מאוד ומצמצמים את עוצמת המחלה אצל מי שנדבק. יש עדיין מיליון וחצי ישראלים שלא יצאו להתחסן - עשו זאת".
לגבי התקהלויות של מעל 100 משתתפים, הבהיר ראש הממשלה: "בימים הקרובים נגבש איך קיימים חתונה או הופעה. יכול להיות שאנשים לא מחוסנים, לא יוכלו להיכנס למקומות בלי בדיקה שלילית. לכן אני ממליץ: תקבעו תור ולכו להתחסן".