ראש ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדנהם כתב הבוקר (שבת) ציוץ בטוויטר ובו קרא להפסיק את מתן מנת ה'בוסטר'. אדנהם הסביר שלא ייתכן מצב שבו מדינות עם "כיסוי גבוה" של חיסונים ייתנו מנה שלישית בזמן שמדינות שבהן לא מתחסנים, מקרי ההדבקה והמוות מקורונה רק מזנקים.
"מדינות עם כיסוי גבוה רואות ירידה במקרי המוות וההדבקה, בעוד שמדינות שאין להן גישה לחיסונים סופגות מקרי הדבקה רבים וגם עלייה במקרי המוות", כתב אדנהם בציוץ. "אף אחד לא בטוח עד שכולם בטוחים ובגלל זה חייבים להפסיק את מתן המנה השלישית".
Countries with high coverage are seeing a decoupling of #COVID19 cases & deaths, whereas countries that can't access vaccines are seeing high cases drive steep rises in death.
— Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) August 14, 2021
No one is safe until everyone is safe & that's why we need a moratorium on boosters. #VaccinEquity https://t.co/Mp4LM2S6tX
לציוץ, צירף אדנהם מאמר שכתב אתמול עבור המגזין האמריקני "טיים". את המאמר פתח בעדות של עובדת בית חולים באוגנדה שסיפרה על המצב הקשה במדינה. לדבריה, הקורונה מתפשטת במהירות, ורוב התושבים חיים בה מן היד לפה בגלל מקרי הדבקה והמוות מהקורונה. עוד כתבה כי היא מקווה שהחיסונים יגיעו לכל חלקי המדינה.
"זה היה חלק ממייל שקיבלנו בשבוע שעבר ממיילדת באוגנדה", כתב אדנהם על אותה עדות. "זה רק מוכיח עד כמה החיים קשים באזורים בעולם שבהם הדלתא ושאר הווריאנטים עוברים באוכלוסיה, שנשארת בלתי מוגנת במידה רבה בגלל כיסוי חיסונים נמוך במיוחד".
"עד כה, 10 מדינות נתנו יותר מ-75% מהחיסונים שיש בכל העולם", המשיך אדנהם. "בעוד שמדינות בעלות הכנסה נמוכה קיבלו קצת יותר מ-1% מהחיסונים. זה אפילו לא מספיק כדי לחסן את עובדי הבריאות שלהם ואוכלוסיות בסיכון הגבוה ביותר לתחלואה קשה ולמוות".
בשלב הזה הגיע אדנהם לביקורת הקשה שלו נגד החיסון השלישי: "למרות אי השוויון החמור הזה, כמה מדינות עשירות הכריזו על תוכניות למתן חיסוני 'בוסטר' לאוכלוסיות שכבר קיבלו 2 מנות חיסון. לא רק שהדבר לא מוסרי, כשיודעים על מאות מיליוני בני האדם שטרם קיבלו מנה אחת במדינות העניות ביותר בעולם, הנתונים המדעיים בנושא עדיין נאספים".
הקורונה בעולם: שיא מתים ברוסיה, סגר באירן
בינתיים, כמו בישראל, הקורונה ממשיכה להתפשט במדינות בעולם. באירן, שרק היום 466 בני אדם בה מתו מקורונה, הכריזו על איסור לצאת לטיולים בתוך המדינה והוטל סגר למשך שבוע במטרה לעצור את הגל החמישי במספר במדינה. הכבישים יהיו פתוחים רק לאמבולנסים ומשאיות שמובילות מזון ומוצרים חיוניים. עסקים לא חיוניים ייאלצו להיסגר עד ה -21 באוגוסט.
ברוסיה דיווחו על שיא של מתים מהנגיף ליום. 819 בני אדם שחלו בקורונה נפטרו היום, ו-22,144 בני אדם אובחנו כחיוביים לנגיף. על פי נתונים רשמיים שפורסמו אתמול במדינה, ברוסיה אירעו יותר מ-530,000 מקרי מוות עודפים בין תחילת המגפה לסוף חודש יוני 2021.
המדינה המאוכלסת ביותר באוסטרליה, ניו סאות' וולס, הכריזה על החמרת ההגבלות ועל הטלת קנסות חדשים בסך 5,000 דולר בגין הפרות הסגר, לקראת עלייה צפויה בתחלואה בימים הקרובים. ניו סאות' ויילס נאלצה להיכנס לסגר לאחר שסיימה את היום הקשה ביותר במגיפה עד כה, עם 466 מקרים חדשים ו-4 מקרי מוות.
בסין נראה שהקורונה בירידה מסוימת. בבייג'ין דיווחו על 30 מקרי הדבקה חדשים שהועברו באופן מקומי, מה שמהווה ירידה במספר הנדבקים היומי זה היום הרביעי ברציפות.