מנכ"ל משרד הבריאות פרופסור נחמן אש אמר הערב (שני) כי במשרד בוחנים האם להדק את התו הירוק ובאילו דרכים. "אנחנו בוחנים, לאור המצב והעלייה בתחלואה ובמקדם ההדבקה שהוא יחסית גבוה, האם צריך לבצע צעדים נוספים כדי למתן את ההדבקות ולצמצם את התחלואה", אמר אש בתדרוך היומי על מצב הקורונה. הוא התייחס בדבריו גם לכך שעדיין לא הושגו הסכמות בנוגע לפתיחת שנת הלימודים, למרות שנותר עוד פחות מחודש לכך.
"הצעדים הבאים שאנחנו בוחנים הם הידוק התו הירוק ואפשרויות נוספות ככל הניתן, מבלי לפגוע בפעילות המשק בהתאם לקביעת הקבינט", הבהיר פרופ' אש. "שיתוף הפעולה של כולנו ימנע נקיטת צעדים מחמירים יותר", הוסיף. מחר בשעה 17:30 צפוי להתכנס קבינט הקורונה, והשרים ידונו בהצעות משרד הבריאות לצעדים נוספים.
בנושא פתיחת שנת הלימודים בסוף החודש, אמר פרופ' אש כי עדיין לא נקבע המתווה שיאפשר זאת. "הצוותים עדיין יושבים, בעיקר על מתווה הבידודים במערכת החינוך", הסביר. "אם יש בכיתה ילד מאומת, האם כל הכיתה יוצאת לבידוד או שיהיה מתווה אחר שכרוך בביצוע בדיקות מהירות? כרגע יושבים על המתווים האלה כדי לראות מה מבחינתנו נכון וראוי. זה יגובש בימים הקרובים".
פרופ' אש הוסיף כי "פתיחת שנת הלימודים החרדית בעוד פחות משבוע - זו נקודת ציון שמבחינתנו מחייבת חשיבה והיערכות כדי לצמצם הדבקות. אנחנו בוחנים את מה שנכון לעשות כרגע, גם במגזר החרדי נפעל בהתאם למתווה החינוך - פתיחה של שנת הלימודים ללא קפסולות ומגבלות, עם מסכות בחללים סגורים". הוא הוסיף כי "במקומות שבהם תהיה עלייה בתחלואה יהיה צמצום של הכיתות, ונשתמש יותר בבדיקות כדי לאתר את התחלואה ולבדוק תלמידים שיוצאים לבידוד".
הוא ציין כי גורם נוסף שגורם לדאגה במשרד הבריאות הוא חזרתם של אזרחים רבים מחו"ל, בהם מאומתים רבים שכבר חזרו מטורקיה ועתידים לשוב בימים הקרובים. "אנחנו מודאגים מהשילוב של עלייה בתחלואה וחזרת רבים מחו"ל והרבה מאוד מאומתים שחזרו מטורקיה שזה יעד פופולרי". הוא הזהיר מפני קפיצה בתחלואה עם חזרת אנשים ממוקדי תחלואה.
מנכ"ל משרד הבריאות התייחס גם למבצע החיסונים שהחל אתמול, וציין כי מספר המחוסנים במנה השלישית מגיע כבר ל-45 אלף לאחר היומיים הראשונים. "החיסונים הם כדי למנוע תחלואה קשה בקרב בני 60 ומעלה, למנוע אשפוזים, להציל חיים ולהוריד את העומס בבתי החולים". הוא הבהיר כי העלייה ברמת הנוגדנים אצל המחוסנים צפויה לעלות בתוך כמה ימים, וכי "בראייה לאומית, צריך לחכות שבועיים-שלושה כדי לראות את האפקט ואם תהיה ירידה כוללת בתחלואה הקשה".
הבוקר פרסם משרד הבריאות את נתוני התחלואה המעודכנים, לפיהם 212 חולים מאומתים מאושפזים במצב קשה - ללא שינוי בהשוואה לשלשום. 2,114 אובחנו אתמול כחיוביים לנגיף מתוך 72,220 בדיקות. בכך ירד שיעור החיוביים ל-2.95%. כיום יש בישראל 19,436 חולים מאומתים ומפרוץ המגפה מתו בארץ 6,477 חולים מאומתים.