משרד הבריאות פרסם הבוקר (ראשון) את נתוני התחלואה בנגיף הקורונה, כאשר שיעור הבדיקות החיוביות גבוה ומספר החולים קשה בעלייה. מקדם ההדבקה עדיין נמוך יחסית, אבל מעל 1. לפי הנתונים שפורסמו הבוקר, מספר החולים קשה עומד על 726 מהם 149 מונשמים ו-191 במצב קריטי.
אחוז החיוביים הוא 7.09. אתמול אובחנו 7,071 בני אדם כחיוביים לנגיף, ביותר מ-102 אלף בדיקות. מתחילת המגפה מתו בישראל מהנגיף 6,958 בני אדם. במקביל התחסנו יותר מ-1.9 מיליון ישראלים במנה השלישית של החיסון, כאשר מספר המתחסנים בשתי המנות הראשונות מגיע כמעט ל-5.5 מיליון.
מנגד, בדוח שפרסם הבוקר אגף המודיעין בצה"ל, נקבע כי ממשיכים להתחדד הסימנים החיוביים לבלימת העלייה בתחלואה, הודות להשפעת מנת החיסון השלישית. לפי דוח אמ"ן, מדדי התחלואה עדיין גבוהים מאוד ועומדים על כ-8,500 בממוצע שבועי. שיעור החיוביים עומד על כ-7% ומקדם ההדבקה הוא 1.1 לערך, ומשקף את המשך התרחבות החלואה.
לצד זאת, ממשיכים להתחדד הסימנים החיוביים לבלימת העלייה בתחלואה: התייצבות במספר החולים במצב קשה וירידה במספר החולים קשה בני 60 ומעלה ואף במספר המאומתים החדשים בגילאים אלה. על רקע פתיחת שנת הלימודים השבוע והתקרבות חגי תשרי, באמ"ן קובעים כי יש להמשיך בפעולות הננקטות בעת האחרונה על ידי הרשויות והציבור, עם דגש על התחסנות נרחבת של הזכאים, עטיית מסכות, הקפדה על בידוד ובקרה הדוקה על השבים מחו"ל.
במהלך סוף השבוע אובחנו יותר מ-14 אלף ישראלים כחיוביים לקורונה מתוך כ-230 אלף בדיקות. מספר החולים קשה חצה את ה-700, וכן 18 בני אדם מתו. במסגרת השבוע הראשון של מבצע הבדיקות הסרולוגיות לילדים נדגמו יותר מ-300 אלף ילדים ובני נוער, וכ-30 אלף מהם יהיו זכאים לתו ירוק כתוצאה מכך. עם זאת, מתגברת הביקורת על תפקוד המערך שבו מתגלים עוד ועוד כשלים מידי יום.
פרויקטור הקורונה לשעבר, פרופ' רוני גמזו, שבר שתיקה בריאיון ל"חדשות סוף השבוע", שבו אמר כי "ראיתי לחץ גדול מדי ללכת לסגר - אין שום הגבלות נוספות שצריך לעשות". גמזו, שחזר לתפקידו כמנכ"ל בית החולים איכילוב, הדגיש כי יש לאמץ גישה שונה במאבק בנגיף: "הדרך היא אחרת לחלוטין - להחליף דיסקט. לאמן את כולנו להמשיך לחיות מול הקורונה"הוא הוסיף כי "יש נטייה שמרנית מדי שנובעת מהצורך שלא ליפול".
"ייעצתי לראש הממשלה שלא לדבר במספרים, אל תשימו שום מספר. תגדירו את המשימה - נדע להרים את הדגל ורק אנחנו נרים את הדגל", הוא ציין. "היינו רחוקים מאוד מאי ספיקה. היינו יכולים להסתדר עם כל זה, אנחנו רק במחלקה השנייה וגם הן לא מלאות".
בצל המשך התפשטות זן דלתא, אמר פרופ' גמזו: "אי אפשר לעצור את הווריאנט, וריאנט שיהיה בעולם - יגיע לישראל. אם הוא יגיע לניו זילנד הסגורה, הוא יגיע לכל מקום שהוא. בסוף אנחנו צריכים לחזור לחיים. חייבים להתאמץ ולגבש פתרון שמתאים לעידן הנוכחי".
יש לכם שאלות לגבי חיסון ילדים ומתבגרים? שלחו לנו פה michaly@ch2news.tv מה אתם רוצים לדעת. ד"ר איתי פסח, מנהל בית החולים ספרא לילדים בשיבא יענה על שאלותיכם בתוכנית "מהדורה ראשונה" היום בשעה 16:00 בערוץ 12.