שבוע אחרי שאותר לראשונה בישראל, פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן העריך היום (שלישי) כי החיסון לקורונה עמיד לווריאנט החדש שהתגלה בהודו. "הווריאנט ההודי הוא עוד אחד מהווריאנטים שמתגלים וכנראה שגם יתגלו ווריאנטים נוספים", אמר פרופ' סגל. "הוא מכיל 13 מוטציות ואת החשובות שבהן אנחנו מכירים בווריאנטים אחרים. אנחנו כבר יודעים שהחיסונים יעילים נגדם וההערכה היא שהחיסונים יהיו יעילים גם נגד הווריאנט הזה. אנחנו עדיין לא יודעים לומר זאת בוודאות".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
למרות ההערכה שהחיסון עמיד גם לווריאנט ההודי, פרופ' סגל המליץ לממשלה לנקוט בצעדי מניעה נגדו עד שיתבררו פרטים נוספים: "הווריאנט כבר נמצא בשבעה מקרים בישראל ולכן אני חושב שיהיה חכם לנקוט צעדי זהירות נגדו עד נדע בוודאות שהחיסון יעיל נגדו".
"אני חושב שההישגים שישראל הגיעה אליהם בתחום החיסונים הם חסרי תקדים וברור שאנחנו רוצים לשמר אותם", המשיך פרופ' סגל. "לכן אני חושב שכשאנחנו מזהים וריאנטים חדשים שאנחנו עוד לא בטוחים שהחיסונים יעילים נגדם כדאי לנקוט אמצעי זהירות כמו בידוד לאנשים שמגיעים ממדינות כאלו. לגבי שאר ההגבלות, כולל נסיעות לחו"ל ליעדים אחרים, אני חושב שאנחנו יכולים לפתוח את המשק בצורה הרבה יותר רחבה – גם את התיירות היוצאת וגם את התיירות הנכנסת".
במקביל, ולמרות החשש שנדבקו, כ-150 נוסעים שחזרו מהודו וממקסיקו מסרבים לפניות של משרד הבריאות ומפקדת "אלון" להיבדק בבדיקת קורונה. עד כה התגלו בטיסות אלה 55 מאומתים, מתוכם עשרה מחוסנים ומחלימים שבכל זאת נדבקו. מדובר בבדיקה נוספת מלבד הבדיקה שנערכת בנתב"ג, אך יש חשיבות גדולה לביצועה בשל החשש שהחיסון לא נותן הגנה מפני המוטציה ההודית.
זו לא הפעם הראשונה שנוסעים מסרבים להיבדק ובאחת מישיבות קבינט הקורונה בעבר ראש הממשלה בנימין נתניהו אף קרא "לצוד" אותם בשל סירובם. עם זאת, לא ניתן לחייב נוסעים לבצע בדיקות קורונה – למעט הבדיקות הנדרשות בנתב"ג. החשש הגדול הוא שבקרב הנוסעים שמסרבים להיבדק יש כאלה שלא נדרשים לשהות בבידוד. אם הם נדבקו בקורונה או במוטציה ההודית, הם עלולים להדביק אחרים ובדיקת קורונה נוספת יכולה למנוע זאת.