בעקבות התפשטות וריאנט דלתא של נגיף הקורונה והעלייה במספר המאומתים היומי, הוחלט לעצור את העברת הסמכויות לעריכת בדיקות הקורונה והחקירות האפידמיולוגיות למשרד הבריאות - ולהותירו בידי פיקוד העורף - זאת לאחר הערכת מצב שהתקיימה בנושא. הסמכויות היו אמורות לעבור מפיקוד העורף למשרד הבריאות ב-1 באוגוסט.
לפי ההחלטה שהתקבלה, כל נושא החקירות האפידמיולוגיות, בדיקות הקורונה ושיכון המבודדים בשלוש מלוניות הקורונה שעדיין פועלות, יישאר בידי פיקוד העורף, למקרה שבו יהיה צורך להרחיב את המערכים הללו. פיקוד העורף יוכל להגדיל את מספר הבדיקות מ-15 אלף ביום ל-40 אלף וכן גם את היקף החקירות שיבוצעו.
מהנתונים המעודכנים של משרד הבריאות עולה כי 145 ישראלים נמצאו מאומתים לקורונה ביממה החולפת - זאת מתוך 40,123 בדיקות שנערכו. נכון להיום, מצבם של 22 חולים מוגדר קשה - מהם 16 מונשמים. מפרוץ המגפה בישראל נפטרו 6,429 בני אדם. 5,551,746 ישראלים התחסנו עד היום במנה ראשונה, 5,159,526 התחסנו במנה שנייה.
נכון להיום, 7 יישובים בישראל אינם "ירוקים" על פי מודל הרמזור של משרד הבריאות: בראש נמצאת בנימינה-גבעת עדה שבה יש 92 חולים פעילים לכל 10,000 נפש, והיא מוגדרת "אדומה" עם ציון גבוה מאוד של 9.6. אחריה ברשימה: כוכב יאיר עם 76.7 חולים, מוגדרת "אדומה" עם ציון 8.3; צופים - 98.2 חולים, מוגדרת "כתומה" עם ציון 7.
עוד ברשימת היישובים עם ציון גבוה: מודיעין-מכבים-רעות עם 10.7 חולים, מוגדרת "כתומה" עם ציון 6.8; כפר סבא - 11.1, מוגדרת "כתומה" עם ציון 6.5; הרצליה - 5.5, מוגדרת "צהובה" עם ציון 5.4; ותל אביב-יפו - 2.3, מוגדרת "צהובה" עם ציון 5.2.
שר הבריאות הודיע: הפרויקטור ימונה למנכ"ל משרד הבריאות
מוקדם יותר היום, הודיע שר הבריאות ניצן הורוביץ, על החלטתו למנות את פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, לתפקיד מנכ"ל משרד הבריאות. ההחלטה התקבלה לאחר שהמנכ"ל הנוכחי, פרופ' חזי לוי, הודיע אתמול על התפטרותו, כפי שפורסם ב-N12.
פרופ' נחמן אש משמש כפרויקטור הקורונה מאז נובמבר 2020. לפני כן כיהן בתפקידים שונים במערכת הבריאות - קצין הרפואה הראשי בצה"ל, סמנכ"ל בכיר למידע ומחשוב במשרד הבריאות וראש חטיבת הבריאות של קופת החולים מכבי ותפקידים נוספים.
שר הבריאות הורוביץ מסר: "פרופ' נחמן אש מגיע לתפקיד החשוב של מנכ"ל משרד הבריאות עם ניסיון מקצועי וניהולי עשיר. וחשוב מכל, פרופ' אש רואה לנגד עיניו בני אדם ושיקוליו ניחנים תמיד ברגישות חברתית גבוהה. ניאבק בנגיף הקורונה בצורה מקצועית, עניינית ושקופה, ובמקביל נחזק את מערכת הבריאות הציבורית, נצמצם את הפערים בבריאות ונציב את האדם במרכז".