בישראל עורכים ישיבות חירום והיערכויות בגלל הווריאנט "דלתא", שמקורו בהודו, אבל במדינה האסייתית מודאגים היום מגרסה משודרגת של הווריאנט - בשם "דלתא פלוס". הגרסה הזו יוצרת דאגה גדולה בממשלת הודו ובקהילה המדעית הגלובלית.
עשרות דגימות של הגרסה נמצאו בהודו. על פי דיווח של רשת "סקיי ניוז", גם בבריטניה נמצאו 41 מקרים. הדוח האחרון של המשרד לבריאות הציבור באנגליה בנושא הווריאנטים 41 מתוך 75,953 מקרי הדלתא שנמצאו בבריטניה הם מזן "דלתא פלוס".
הממשלה הפדרלית ההודית הורתה למדינות המושפעות מהווריאנט החדש לנקוט באמצעי בלימה דחופים, כולל איתור, יצירת קשר ובדיקה באשכולות שבהם נמצאה הגרסה החדשה. המדענים מזהירים כי לדלתא פלוס יש שלושה מאפיינים מדאיגים: העברה מוגברת בין אנשים, חיבור חזק יותר בקולטנים של תאי ריאה והפחתה פוטנציאלית בתגובת נוגדנים בגוף.
החששות סובבים גם סביב האפשרות להדבקה מחודשת, מכיוון שיש דיווחים שהגרסה המשודרגת נמלטת מקוקטייל הנוגדנים. מומחים אמרו שוב ושוב כי הנגיף ישתנה ללא הרף לאורך זמן, כאשר כמה גרסאות שלו מהוות סיכון, מפני שהם עלולים להתגבר במידה כזו או אחרת על מערכת החיסון.
ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי, ממשלתו והקהילה המדעית הזהירו שגל שלישי עשוי להתפרץ במדינה בעוד כמה שבועות. ההשפעות ההרסניות של הגל השני פגעו בהודו קשות באפריל ובמאי. על פי הדיווחים, זוהו כמעט 10 מיליון נדבקים ויותר מ-150,000 מקרי מוות בתקופה זו. הגל השני הראה כי הנגיף חודר לכל חלקי הארץ, כולל הודו הכפרית שבה מתגוררים רוב האנשים. בריאות הציבור בערים ובכפרים קטנים בהודו אינה מספקת ובמקומות רבים אינה קיימת כלל. נכון להיום, מקרי הקורונה בהודו נמצאים במגמת ירידה וההגבלות ברוב האזורים הוסרו.