דוח חדש של מרכז המחקר והמידע של הכנסת חושף ממצאים מטרידים על איכות המזון בישראל. על פי המחקר, שאותו פרסמנו הערב (ראשון) לראשונה ב"תוכנית חיסכון", כמות הרעלות המזון בארץ עלתה בשנים האחרונות, ואיתה עלו גם כמות האשפוזים ומקרי המוות, שמושפעים מחשיפה לחיידקים מסוכנים כמו ליסטריה וסלמונלה, שעלולים להימצא בבשר, בגבינות ובירקות שלא נשטפים כראוי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הדוח המקיף, שאותו הזמינו חברי הכנסת שרן השכל ומתן כהנא, בדק 2,500 חולים בישראל, וממנו עולה כי שיעור התחלואה ממחלות הקשורות לחיידקי סלמונלוזיס וליסטריוזיס גבוה יותר בארץ בהשוואה למדינות אחרות שנבדקו. המסקנה הזו מגובה גם בנתונים, שמהם עולה בבירור כי התחלואה בישראל עלתה באופן משמעותי בשנים האחרונות.
לדוגמה, בשנת 2016 התרחשו 57 מקרי הרעלה כתוצאה מחשיפה לחיידק הליסטריה, 46 אשפוזים ו-3 מקרי מוות. בשנת 2019 המספרים עלו: 99 חולים, 60 מאושפזים ו-5 מתים. יחד עם זאת, יש לציין כי החשיפה לחיידקים היא לא בהכרח הסיבה הבלעדית למקרי המוות והאשפוזים, אך היא מיוחסת וקשורה אליהם.
לפי ארגון הבריאות העולמי, חיידקי הקמפילובקטר והסלמונלה נמנים על מחוללי התחלואה הנפוצים ביותר המועברים באמצעות מזון. הם עלולים לגרום מוות, ונחשפים אליהם מיליונים ברחבי העולם בכל שנה. תפוצת חיידק הליסטריה נמוכה יותר, אך זיהום בליסטריה עשוי לגרום להשלכות חמורות יותר, בעיקר בקרב קבוצות אוכלוסייה מסוימות כמו נשים הרות, ילודים, ילדים ומבוגרים.