החיסון לקורונה מפחית את הסיכוי שתדביקו אחרים - כך פרסמנו הערב (ראשון) לראשונה ב"תוכנית חיסכון" - בעקבות המחקר שנערך בטכניון ובמכבי, שבו מתברר כי החיסון של פייזר אכן מפחית משמעותית את העומס הנגיפי כבר מהיום ה-12 לאחר מנת החיסון הראשונה. המשמעות: המחוסנים מגנים גם על אחרים במידה מסוימת מפני הדבקות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המחקר שהתפרסם בכתב העת Nature Medicine, נערך בהובלת פרופ' רועי קישוני, ד"ר עידן ילין ומתן לוין טיפנברון מהפקולטה לביולוגיה ומהמרכז הבין-תחומי למדעי החיים וההנדסה ע"ש לורי לוקיי עם מומחי KSM (מכון קאהן-סגול-מכבי למחקר ולחדשנות) בראשות ד"ר טל פטלון, בקרב 4,938 מטופלים שנדבקו בנגיף אחרי המנה הראשונה.
היות שבמכבי עורכים בדיקות קורונה, המידע שצברה הקופה מאפשר ניתוח של בדיקות אלו - לרבות העומס הנגיפי. בתוך כך, מצאו החוקרים כי כבר מהיום ה-12 אחרי החיסון במנת החיסון הראשונה, העומס הנגיפי בנדבקים מחוסנים נמוך פי כמה מזה שבנדבקים לא מחוסנים. בנוסף, במקרה הנדיר של הדבקה בתקופה שלאחר המנה השנייה, העומס הנגיפי הצפוי נמוך עוד יותר.
מאחר שהעומס הנגיפי משפיע כאמור על ההדבקה, הסיקו החוקרים שככלל, החיסון מפחית את "מקדם ההדבקה הפרטי". כלומר, האדם המחוסן צפוי להדביק בממוצע פחות אנשים, וכך מגן עליהם ומסייע בבלימת התפשטותה של המחלה. המחקר נתמך על ידי תוכנית killCorona, שנועדה להאיץ מחקרים שיצמצמו את המגפה ואת נזקיה - זאת במסגרת שיתוף פעולה בין הקרן הישראלית למדע (ISF), הוועדה לתכנון ותקצוב (ות"ת) ושורה של קרנות פילנתרופיות.