"הכול עניין של האוכלוסיות": פרופ' גילי רגב, מנהלת היחידה למניעת זיהומים בבית החולים שיבא תל השומר, התייחסה היום (רביעי) בריאיון ל-N12 להסרת הגבלות הקורונה בישראל לצד המשך בלימת התפשטות המגפה ואישרה כי "הגענו במדינת ישראל לחסינות עדר בלי לחסן את הילדים".
במהלך כל תקופת משבר הקורונה ניסו במדינת ישראל ובעולם להבין האם וכיצד ניתן יהיה להגיע לחסינות עדר - מצב שבו גם אם לא כל הציבור יחוסן, המגפה תלך ותדעך בהדרגה עד שתיכחד. מומחים רבים בארץ ובכירים במשרד הבריאות הדגישו כי חסינות עדר לא תתאפשר עד שיחוסנו בין 80% ל-90% מכלל האוכלוסייה, לרבות ילדים. הסיבה לטענתם: חשש מהמשך התפשטות המוטציה הבריטית וחדירת מוטציות נוספות לישראל.
פרופ' רגב טוענת כי הסיבה שהגענו לחיסון עדר היא העברת תחלואה נמוכה בקרב ילדים. "אני חושבת שזה עניין של האוכלוסיות", אמרה. "הכול תלוי באוכלוסייה שבוחנים. במדינת ישראל אנחנו עומדים על 80%-90% מחוסנים באוכלוסיות שבסיכון וזו הסיבה שהגענו לחסינות עדר".
עוד הדגישה מנהלת היחידה למניעת זיהומים בבית החולים שיבא כי קצב ההדבקה הנמוך בקרב ילדים הוא משתנה חשוב ביכולת למגר את התחלואה: "כל הזמן הזה לא היה ברור מה התפקיד של הילדים וכעת נראה שהתפקיד שלהם בהפצת המגפה הוא שולי".
"מספיק שהגעת ל-80% מחוסנים באוכלוסיות הסיכון, והצלחת לבלום את המגפה"
פרופ' גילי רגב, מנהלת היחידה למניעת זיהומים בשיבא
לצד זאת, הדגישה פרופ' רגב כי "הילדים כן מעבירים את הווירוס, אולם ככל הנראה ברגע שמחסנים מספיק מבוגרים ואנשים בקבוצות סיכון - עצרת במידה מסוימת את התפשטות התחלואה. מספיק שהגעת שם ל-80% מחוסנים באוכלוסיות הסיכון, והצלחת לבלום את המגפה מבלי לחסן ילדים".
בהמשך דבריה התייחסה פרופ' רגב למצב התחלואה בקורונה בעולם והדגישה כי במדינות שבהן אחוז המבוגרים גבוה יותר - הקושי למגר את המגפה יהיה גדול יותר. "לא בכל מדינה אחוז האוכלוסייה הבוגרת זהה", הבהירה. כך לדבריה, מדינות כמו יפן ואיטליה, שבהן אחוז מבוגרים גבוה, יידרשו להגיע לאחוזים גבוהים יותר של מחוסנים במטרה להגיע לחסינות עדר.