ד"ר אנתוני פאוצ'י, המומחה הבכיר בצוות הקורונה של הבית הלבן, מספר היום (רביעי) בריאיון מיוחד על היעילות והעמידות של חיסוני הקורונה, על החשיבות של החיסונים לילדים, ומה הוא חושב על מבצע החיסונים הישראלי. "אני לא חושב שניתן לנקוב בתאריך ספציפי (לחזרה לשגרה) כי יש הרבה משתנים, כמו הווריאנטים שמתפשטים בעולם", הבהיר פאוצ'י. "אבל להערכתי יהיה ניתן להתחיל את התהליך לקראת אמצע-סוף הקיץ".
כבר למעלה משנה שהוא האיש הבכיר בצוות הקורונה בבית הלבן. הוא היה שם מהרגע הראשון של זיהוי הנגיף, שרד את חילופי הממשל והנשיאים - ומנווט גם היום את ההתמודדות של ארצות הברית עם הקורונה. הוא עקב מקרוב גם אחרי הנתונים שהגיעו מישראל ושיעור ההתחסנות בארץ. "זה פשוט נעשה באופן מעולה לדעתי", אמר פאוצ'י בהתלהבות.
הוא הוסיף כי "אנשים מסתכלים על ישראל ועל שינוי העקומה בה, וכולם מייחלים שמתישהו בקרוב הם יצליחו להשתוות אליה, כי כשמגיעים לרמה נמוכה מאוד של הדבקה הסיכון הוא נמוך מאוד כשחלק גדול מהאוכלוסייה כבר מחוסן, ואפשר כבר באמת להתחיל לחזור לשגרה".
האם יכול להיות וריאנט שיהיה עמיד בפני חיסונים?
"אני מאמין שיצוצו וריאנטים כאלה, אבל ניתן יהיה להתמודד איתם", הרגיע פאוצ'י. "אני לא חושב שיופיע וריאנט שאף חיסון לא יצליח להתמודד איתו. ייתכן שיופיעו וריאנטים, ולמעשה כבר יש כאלו, שהנוגדנים הנוצרים מהחיסון מעט פחות יעילים נגדם. היעילות לא נעלמת לחלוטין, אבל היא מופחתת", הסביר. "עם זאת, יש וריאנטים אחרים שהחיסונים מאוד יעילים נגדם".
בעוד מספר ימים ידון ה-FDA, מנהל המזון והתרופות האמריקני, באישור של החיסונים לגילי 12 ומעלה של חברת פייזר. מבחינת פאוצ'י זהו שלב הכרחי למיגור המגפה. "חשוב מאוד לחסן ילדים, כי קודם כול - היום אנחנו יודעים שהנגיף הזה יכול לפגוע קשות בצעירים", הסביר ד"ר פאוצ'י. "הסיכוי אומנם קטן בהרבה לעומת מבוגרים או אנשים עם מחלות רקע, אך לא חסרים מקרים של צעירים חולים קשה".
בנוסף לכך, ד"ר פאוצ'י הבהיר כי "בני נוער במיוחד, בגלל האינטרקציות החברתיות שלהם, גורמים להתפשטות רחבה יותר של הנגיף מאשר ילדים קטנים. כך שלא רק שמגנים על הילדים מפני הידבקות ואף חולי, אלא שגם קוטעים את שרשרת ההדבקה, אז כדי באמת להשתלט על הנגיף בתוך הקהילה, חשוב לחסן את הילדים, לרבות בני הנוער".
"סביר מאוד שנזדקק לחיסון נוסף פעם בכמה זמן"
פאוצ'י התייחס לאפשרות שנזדקק לחיסון נוסף, ואמר כי "סביר מאוד שנזדקק לחיסון נוסף פעם בכמה זמן, כדי לשמור על עמידות ההגנה מפני הנגיף, כי אנחנו לא יודעים לכמה זמן החיסון יעיל". הוא הסביר כי "אנחנו לא יודעים בדיוק כמה עמיד החיסון נגד הקורונה. אנחנו יודעים שהיעילות נשארת במשך לפחות 6 חודשים וייתכן שאף הרבה מעבר לכך, אבל עלינו להיות מוכנים לכך שתוך שנה או יותר נצטרך לחסן אנשים פעם נוספת".
הוא סיים בטונים צורמים את הקדנציה בממשל הקודם כשיצא נגד האמירות הלא מבוססות של טראמפ על וירוס הקורונה, ולכן כעת הוא בוחר להתחמק כשנשאל על הטיפול של הנשיא לשעבר במגפה. "אני מעדיף לא לענות על זה, כי זה רק יעשה לי לצרות. אני מעדיף להסתכל קדימה על פני להסתכל אחורה".
לפני שלושה חודשים פאוצ'י הוכרז כאחד מזוכי פרס דן דוד היוקרתי על תרומתו למאבק בקורונה. "זהו פרס כל כך יוקרתי, הוא מוענק על ידי ישראל אך מכירים בו בכל העולם כאחד הפרסים הכי חשובים שניתן לקבל", התגאה פאוצ'י. "לכן הרגשתי כבוד גדול שבחרו בי, כי זה מה שאני עוסק בו לאורך כל הקריירה שלי".