בעולם מודאגים מאוד מעלייתו של וריאנט דלתא שמקורו בהודו – וגם בישראל עולה מספר החיוביים ויש חשש מהגבלות נוספות ברחבי הגלובוס. ד"ר דורית ניצן, מנהלת החירום באירופה של ארגון הבריאות העולמי של האו"ם, אמרה היום (שבת) בריאיון בתוכנית "סדר עולמי" כי הווריאנט אומנם אלים ומתפשט בצורה מהירה יותר, אך בקרב אוכלוסיות מחוסנות כמעט ואינו גורם לתחלואה קשה. "בישראל יש מיליון אנשים שבחרו שלא להתחסן", ציינה. "יש להם הזדמנות להתחסן כדי להגן על עצמם ועל הסובבים אותם".
"אנחנו למדים יחד עם כולם על אופיו של הווריאנט הזה", אמרה ד"ר ניצן. "אנחנו יודעים שהוא מתפשט מהר יותר ושהוא גורם לתחלואה עם סימפטומים קצת שונים – פחות אובדן טעם וריח ויותר דיווחים על הצטננויות. אנחנו רואים שאנשים שאינם מחוסנים חולים קשה יותר ושאנשים שחוסנו בשתי מנות, גם אם נדבקים, החיסון מגן עליהם מפני מחלה קשה".
"אנחנו רואים מחלה קשה יותר בקרב אוכלוסיות שאינן מחוסנות", ציינה ד"ר ניצן. "בקרב אוכלוסיות מחוסנות המחלה הקשה כמעט אינה נראית. ברור לנו שהחיסון מגן לעת עתה ברוב המקרים, לא בכולם, מפני התחלואה הקשה. זה נראה במקומות רבים בעולם שבהם האוכלוסייה חוסנה בשני חיסונים. לא הרבה מקומות בעולם נמצאים במצב טוב כל כך כמו ישראל".
ד"ר ניצן אמרה כי ישראל היא מקרה בוחן מעניין מאוד לעניין התפשטות הווריאנט: "מרבית המבוגרים בישראל התחסנו אבל יש מיליון אנשים שבחרו כנראה שלא להתחסן. זה מספר לא קטן. יש להם הזדמנות להתחסן כדי להגן על עצמם ועל הסובבים אותם".
לדבריה, זן הדלתא שהתגלה בהודו חדר כבר למדינות אחרות ובארגון הבריאות העולמי עוקבים אחר התפשטותו. "כל התפתחות של זן שכרוכה במוטציות שגורמות לו להתל במערכת ההגנה של כבגוף או במערכת ההגנה שהגוף מקבל כתוצאה מהחיסון – מדאיגה אותנו. אנחנו לא יודעים מספיק. ברגעים אלה מתפתחים עוד וריאנטים. מכיוון שמרבית אוכלוסיית העולם לא חוסנה, המוטציות מתפשטות ומתרחבות ואנחנו ממש מקווים שהחיסון יהיה נפוץ יותר".