האם משאף לחולי אסתמה יכול למנוע אשפוז של חולי קורונה? חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד בבריטניה מצאו כי התרופה בודיקורט, שנמצאת במשאף "סימביקורט" המשמש לטיפול בחולי אסתמה, מצמצם משמעותית את הצורך בטיפול חירום ובאשפוז של חולי הקורונה שניתן להם בשלבים הראשונים של המחלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"בודיקורט" היא תרופה הניטלת באמצעות משאף המכיל שני מרכיבים פעילים: פורמוטרול ובודסוניד - סטרואיד שמפחית את התהליך הדלקתי בדרכי הנשימה. המשאף מיועד לטיפול באסתמה ובמחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD).
במחקר נמצא כי המשאף שניתן לחולים חיוביים לקורונה בפרק זמן של עד שבעה ימים מהופעת הסימפטומים של המחלה, הפחית את הצורך בטיפול חירום ובאשפוז בבית החולים וקיצר את משך זמן ההחלמה שלהם. כמו כן, הטיפול הצליח להפחית את תסמיני המחלה.
במחקר השתתפו 146 אנשים שאינם סובלים מאסתמה או ממחלת ריאות חסימתית כרונית. מחציתם נטלו פעמיים ביום את המשאף שהכיל 800 מיקרוגרם של התרופה, ומחציתם קיבלו את הטיפולים הסטנדרטיים המקובלים לטיפול בקורונה - משככי כאבים וטיפולים להורדת חום. החוקרים מצאו שבקרב הקבוצה שקיבלה את המשאף, נרשמה ירידה של כ-90% בצורך בטיפול דחוף ובאשפוזים לאורך תקופת המחקר שנמשכה 28 ימים.
נוסף על כך, בקרב החולים שקיבלו את הטיפול באמצעות המשאף נרשמו פחות תסמינים גם לאחר 14 ו-28 ימים, זאת בהשוואה למטופלים שקיבלו טיפול רגיל בלבד. השערה אחת של החוקרים היא שהמשאף מצמצם את הנזק לתאים בדרכי הנשימה ובריאות, הנגרם מהתגובה של הגוף למחלה. השערה נוספת: המשאף מקשה על הווירוס להיקשר לתאים בדרכי הנשימה.
הגילוי עשוי להקל על העומסים בבתי החולים
"בשנה האחרונה נרשמו פריצות דרך חשובות לחולים שמאושפזים בבתי חולים עם קורונה", אמרה פרופ' מונה בפאדל, שעמדה בראש המחקר. "עם זאת, חשוב לא פחות הוא הטיפול בשלב מוקדם של המחלה כדי למנוע הידרדרות קלינית", הדגישה פרופ' פאדל.
היא הסבירה את המשמעות של הגילוי עבור חולי הקורונה ועבור הצוותים הרפואיים: "אנחנו שמחים לגלות שתרופה בטוחה, זמינה ומוכרת היטב כמו סטרואידים בשאיפה, יכולה להשפיע על העומסים בבתי החולים שאנו חווים במהלך המגפה. תוכנית החיסונים בהחלט חשובה, אך אנחנו יודעים שייקח עוד זמן עד שהם יוכלו להגיע לכל מקום בעולם".
החוקרים החליטו לבצע את הניסוי מאחר ובתחילת התפרצות מגפת הקורונה לפני כשנה, עלה החשש שחולים הסובלים ממחלות נשימה כרוניות ומטופלים במשאפים המכילים סטרואידים, מאושפזים בשיעורים גבוהים יותר בבתי חולים עם אבחנה של קורונה בהשוואה לשאר האוכלוסייה.