אחרי שנים של מחקרים, היום אנחנו יודעים שרכיבים תזונתיים מסוימים יכולים להזיק לבריאות שלנו. לכן הסימון התזונתי של משרד הבריאות על גבי מוצרים מזהיר אותנו מפני כמות גדולה של נתרן, שומן רווי וגם סוכר. יש הרבה סיבות לאהוב מתוקים, אבל למרבה הצער, סוכר יכול לפגוע בבריאות שלנו בדרכים שונות.
כעת מחקר חדש משווייץ חושף נזק אפשרי נוסף - ייצור מוגבר של שומן בגוף. המחקר הקטן, שנעשה על 94 גברים צעירים ובריאים מצא כי צריכה של מזון המכיל תוספת סוכר לבן משפיעה על ייצור השומן בכבד. במהלך המחקר, התבקשו חצי מהמשתתפים לצרוך משקה ממותק כל יום במשך שבעה שבועות. המשקאות הכילו גלוקוז, סוכרוז או פרוקטוז - ממתיקים נפוצים שניתן למצוא במוצרים רבים המכילים תוספת סוכר. החצי השני של המשתתפים היווה קבוצת ביקורת ולפיכך הם לא צרכו משקאות ממותקים.
>> מה קורה לגוף כשמוותרים על סוכר?
לאחר כמה שבועות, נמצא כי בקרב המשתתפים שצרכו משקאות שהכילו פרוקטוז וסוכרוז (סוכר לבן) ייצור השומן בכבד היה פי 2 גבוה יותר בהשוואה לאנשים שצרכו משקאות שהכילו גלוקוז. השפעה זו נותרה גם 12 שעות לאחר שהם שתתו את המשקה הממותק. במילים אחרות, סוכר לבן מסוג פרוקטוז וסוכרוז גורם לייצור יתר של שומן בכבד שנמשך גם אחרי שכבר סיימתם לשתות/לאכול.
עוד ב-mako בריאות:
>> אוהבים תרד? יש משהו שאתם צריכים לדעת
>> מחקר מצא יתרון נוסף לחיסון הקורונה
>> יש לכם טעם מוזר בפה? זו עלולה להיות הסיבה
על פי החוקרים, ייצור השומן בכבד שנגרם על ידי הסוכרוז והפרוקטוז לא רק יכול לגרום לעלייה במשקל, אלא גם מעלה את הסיכון למחלת כבד שומני ולסוכרת מסוג 2.
חשוב להדגיש כי תוספת הסוכר שנבחנה במחקר היא לא זהה לסוכר הטבעי שקיים בפירות ובמוצרי חלב. כך שפירות הם עדיין אופציה בריאה יותר למתוק, שגם יעזרו לכם לשמור על מערכת עיכול בריאה ועל משקל תקין.