שחר, תושב הצפון, החליט לנצל את השמש של יום שבת בכדי להגיע לטייל בדרום הארץ. יחד עם בת זוגו ושני הכלבים שלהם גוליבר וכתם הם טיילו לאורך נחל הבשור, מגדולי הנחלים בנגב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במהלך הטיול עצרו שחר, זוגתו וזוג נוסף שהיו איתם ליד קיבוץ צאלים למנוחה לפני שהם ממשיכים הלאה. כ-500 מטר משם זרם הנחל והתחבר לנחל באר שבע. הנחל היה מאוד נמוך ולא היה ניתן לרחוץ בו, לכן רק הכלבים שהיו צמאים עצרו ללגום במי הנהר והמשיכו להתקדם עם בעליהם.
לאחר שתי דקות מרגע לגימת המים מהנחל, הבחינו שחר וזוגתו כי הכלבים לא מרגישים טוב, הם החלו לפרכס להקיא וקצף החל לצאת מהפה שלהם. "היינו בהלם, לא הבנו מה קרה", נזכר שחר שרץ במהירות להביא את הרכב בכדי להעלות את הכלבים ולקחת אותם לטיפול. "תוך דקות מהרגע שהחלו לפרכס הם מתו. שניהם מתו ביחד, לא יכולתי לעשות כלום", הוא מוסיף.
שחר ההמום הסתכל לראות האם הכלב אכל משהו שגרם לו לכך אך לא היה דבר. הוא הניח שזה קרה כתוצאה ממי הנחל וחבריו הזעיקו את רשות הטבע והגנים. "לא היו שלטים שאוסרים על כניסה למים", הוא מדגיש. "לא רוצה לחשוב מה יקרה עם ילדים יכנסו לשם או מטיילים ישטפו את הפנים שלהם במים האלו".
כתם היה עם בת זוגתו של שחר במשך שש שנים וגוליבר בארבע שנים האחרונות, ושניהם לא מצליחים לעכל עדיין את מה שקרה. "הכלב הציל לי את החיים", מוסיף שחר. "אני חיפשתי מקום לשחות והוא בסוף המר שלו הראה לי שזו סכנת חיים".
מרשות הטבע והגנים והמשרד להגנת הסביבה נמסר בתגובה: "בשלב זה לא ידוע מה מקור ההרעלה של הכלבים שעליה דווח ברשתות החברתיות. לאור הדיווחים, נטלנו אתמול אחרי הצהריים באופן מיידי דגימה מהמים באזור, כדי שניתן יהיה לזהות חומרים חריגים ככל שאלה נמצאים במי הנחל. זיהום במים היה גורם לתמותת בעלי חיים נוספים אשר חיים במים, כמו דגים. בנוסף, פקחי רשות הטבע והגנים עורכים סריקות בשטח עם כלב לזיהוי רעלים. אנו קוראים לדווח במקרים כאלה באופן מיידי לווטרינר הרשותי וכן למוקד רשות הטבע והגנים בטלפון 3639* למוקד החירום של המשרד להגנת הסביבה: 6911*.
לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il