אובדן שמיעה ובעיות שמיעה אחרות עשויות להיות תופעות לוואי המקושרות לנגיף הקורונה, כך טוען מחקר חדש שהתפרסם היום (שני) בסוכנות הידיעות הבריטית "סקיי-ניוז". מדענים מעריכים כי 7.6% מהאנשים שנדבקו בנגיף חוו ירידה באיכות השמיעה, 14.8% סבלו מטיניטוס, ו-7.2% חוו תסמונת ורטיגו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

החוקרים מאוניברסיטת מנצ'סטר ומהמחקר הביו-רפואי מנצ'סטר, קיבצו מידע מ-24 מחקרים המזהים קשר בין נגיף הקורונה ובין בעיות וסטיבולריות, כלומר - הקשורות למערכת שיווי המשקל, שמרכזה נמצא באוזניים. המערכת הווסטיבולרית כוללת למעשה חלקים מפנים האוזן והמוח שמעבדים את המידע המעורב בשליטה על שיווי המשקל ותנועות העיניים.

"אם זה אכן נכון, ובין 7-15 אחוזים מהחולים סובלים מהסימפטומים האלה, זה דבר שיש לקחת ברצינות רבה", אמר פרופ' קווין מונרו, ראש מרכז מנצ'סטר לאודיולוגיה ולחירשות. "אם יתברר כי צפויה עלייה במספר האנשים שיגיעו לקבלת טיפול בנושא - עלולות להיות לכך השלכות מרחיקות לכת על השירותים הרפואיים".
 
חולת קורונה (אילוסטרציה:  plo, shutterstock)
אילוסטרציה: plo, shutterstock

בעיות שמיעה יכולות להיגרם גם כתוצאה מנגיפים אחרים, כולל חזרת, חצבת ודלקת קרום המוח, הפוגעים בתאי חישה בפנים האוזן. עדיין לא ידוע מדוע נגיף הקורונה גורם לבעיות אלה, והחוקרים מאמינים כי אנשים רבים סובלים מתופעות אלו. "יש אנשים שאומרים שהתסמינים נמשכים. אחרים אומרים כי הם נחלשו או נעלמו, כך שישנה הרבה אי-ודאות כרגע", המשיך פרופ' מונרו.

החוקרים הסתמכו בעיקר על מידע המגיע מדיווח עצמי של מרואיינים או מרישומים רפואיים, ולא בבדיקות השמיעה האמינות יותר מבחינה מדעית. כעת הם עורכים מחקר קליני מפורט יותר שיעריך במדויק את מספר ואת חומרת הפרעות השמיעה הקשורות לנגיף במדינה.