חוקרי האוניברסיטה העברית העבירו היום (רביעי) דוח יומי למקבלי ההחלטות, לפיו ניכרים סימנים לירידה בירידה בתחלואה, על רקע הסגר ההדוק שהחל לפני כשלושה שבועות. הדוח מצביע על כך שהירידה בתחלואה ובמספר המאומתים בימים אלה, זהה בקצבה לתקופה המגבילה בסגר הקודם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לטענתם, העומס הרב על בתי החולים צפוי לרדת בשבוע הקרוב בעקבות ירידה בתחלואה הקשה. התקופה הממושכת שבה מספר החולים הקשים עומד על כ-1,200 מאושפזים נצפתה על ידי המומחים ומתאימה להערכותיהם. עוד ניכר כי התחזית שהוצגה במהלך החודש התממשה וסיכויי התמותה של החולים הקשים עלו ב-30%.
בהתאם לכך, נראה כי עוד לפני אמצע חודש פברואר, מספר המתים יעמוד על 5,000 בני אדם. משמעות הדבר היא שהשפעת הסגר – בשילוב עם מבצע החיסונים – צפויה להביא לירידה נצפית בתחלואה בכל המדדים. עם זאת, רק במהלך השבוע הקרוב תתברר מידת ההשפעה של החיסון והסגר על קצב הירידה של התחלואה.
בהלת המוטציה הבריטית
חוקרי האוניברסיטה חוששים כי התפשטות המוטציה הבריטית בארץ עלולה לגרום לירידה איטית יותר במספר מאומתים, לעומת זו שנרשמה בסגר הקודם. כתוצאה מכך, ההקלה על העומס בבתי החולים צפויה להתעכב, אך המצב בבתי החולים אינו מותיר שולי בטחון לטעויות.
ההמלצה העיקרית של החוקרים היא שיש להמשיך בתהליך שיבטיח הורדת תחלואה. להמלצתם, יש לוודא שתהליך היציאה מהסגר יוביל – עד אמצע חודש פברואר – למספר מאומתים חדשים הקטן מ-1,000 נדבקים ביממה ולירידה של מספר החולים הקשים ליום לעשרות בודדות.
עוד הם מדגישים כי תהליך היציאה מהסגר חייב להיות מדוד ברמה יומית ומנוטר לפי מספר המאומתים ומספר החולים הקשים, כאשר בהתאם לנתונים אלה יוחלט אם להאיץ או להאט אותו. כמו כן, מומלץ לשלב את הפעלת מערכת החינוך בשלב מוקדם באזורים עם תחלואה נמוכה ואחוז מתחסנים גבוה בהתאם לעובדה כי ההשפעה על מקדם ההדבקה בקרב התלמידים קטנה.