תרד הוא אחד העלים הירוקים הכי בריאים בסביבה. הוא בעל ערך תזונתי גבוה וערך קלורי נמוך, מה שהופך אותו לאופציה נהדרת עבור אנשים ששומרים על המשקל. יש בו לא מעט סיבים תזונתיים, התורמים לתחושת שובע לאורך זמן ולשיפור מערכת העיכול. הוא נחשב טוב לבריאות העיניים, מפחית סיכון לסרטן ומוריד את רמת לחץ הדם. אבל כמו כל דבר בחיים, גם כשמדובר בירק בריא כמו תרד - מתינות היא שם המשחק. עם כל יתרונותיו הבריאותיים, תרד יכול גם להוביל לבעיות בריאותיות אם אתם מגזימים בצריכתו. הנה כמה דברים שיכולים לקרות לכם אם תאכלו יותר מדי תרד:
בעיה בספיגת סידן
תרד מכיל רמות גבוהות של חומצה אוקסלית, שלאחר העיכול נקשרת לסידן ויוצרת מלחים בלתי מסיסים הנקראים אוקסלטים. הצטברות של גבישי אוקסלטים עלולה למנוע ספיגת סידן בגוף. סידן הוא אחד המינרלים החיוניים בגוף, שחשוב לתפקודן של מערכות שונות, ביניהן מערכת השרירים והלב. לפיכך רמה נמוכה של סידן בדם עשויה להוביל לבעיות בריאותיות שונות. _
אבנים בכליות
הצורה הנפוצה ביותר של אבנים בכליות היא למעשה גבישי אוקסלטים, שכאמור נוצרים בשל צריכת יתר של מזון המכיל חומצה אוקסלטית, כמו תרד. כדי למנוע מצב זה, מומלץ לצרוך מזון עשיר בסידן לצד מנות המכילות הרבה תרד.
עוד ב-mako בריאות:
>> חיסון "פייזר" פחות יעיל לאנשים בקבוצה זו
>> זה מה שאוכל חריף עושה לגוף שלכם
>> הסימנים שיכולים לנבא מראש מוות מקורונה
פגיעה ביעילות של תרופות מרשם
ידוע שתרד מכיל רמה גבוהה של ויטמין K. אמנם מדובר בוויטמין חיוני שעוזר לקרישת דם, אך צריכה מוגזמת שלו יכולה לפגוע באנשים שנוטלים תרופות מסוימות, למשל נוגדי-קרישה. רמות גבוהות של ויטמין K יכולות להפחית את יעילותן של תרופות אלו, כך שאם אתם נוטלים תרופות מסוג זה, כדאי למתן את צריכת התרד וירקות אחרים שמכילים רמות גבוהות של ויטמין K, כמו ברוקולי, כרוב ניצנים, חסה ועוד. בנוסף לכך, ויטמין K יכול לפגוע גם ביעילותן של תרופות נגד סוכרת כיוון שהוא גורם לרמות הסוכר בדם לרדת.