בארה"ב, בהודו, באירופה, בדרום אפריקה ולמעשה כמעט בכל העולם מלבד אזור הים התיכון - הקורונה בנסיגה. בארגון הבריאות העולמי (WHO) מדווחים שמספר הנדבקים העולמי בקורונה צנח ב-16% בשבוע - כלומר, 500 אלף מקרים פחות. עם זאת, בארגון מזהירים שאזורים רבים, ובהם אירופה והמזרח התיכון, עדיין נמצאים בסכנה מהנגיף שגרסאותיו מתפשטות ברחבי הגלובוס.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כתבות נוספות ב-N12:
- מומחים מתקשים להסביר את ירידת חולי הקורונה בהודו
- בארה"ב חוששים מהתפשטות המוטציות של הקורונה
- המדינות בעולם שהגיעו לשיעור תמותה נמוך ללא סגרים
- נחצה רף: יותר מ-100 מיליון חולי קורונה בעולם
- מובילים בתחלואה: למה מספר חולי הקורונה בישראל לא יורד?
מנתוני ארגון הבריאות עולה כי מספר מקרי הקורונה החדשים שעליהם דווח ברחבי העולם צנח בשבוע שעבר ב-16%, ל-2.7 מיליון. חמישה מתוך ששת המשרדים האזוריים של הארגון דיווחו על ירידה דו-ספרתית באחוז הנדבקים החדשים באזוריהם. רק אזור מזרח הים התיכון מציג עלייה במספר הנדבקים (7%), כך עולה מנתוני סוכנות הבריאות של האו"ם.
מספר מקרי המוות החדשים מקורונה צנח גם הוא ב-10% בשבוע, ל-81 אלף. הממצאים הוצגו על ידי ארגון הבריאות העולמי במסגרת העדכון האפידמיולוגי השבועי שלו, והם מתבססים על ניתוח הנתונים שהתקבלו עד ליום ראשון.
מספר הנדבקים החדשים באפריקה ובמערב האוקיינוס השקט צנח בשבוע שעבר ב-20%, באירופה ב-18%, באמריקה ב-16% ובדרום מזרח אסיה ב-13%. מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גריבריסוס, אמר השבוע כי הירידה במספר המקרים החדשים נמשכת כבר חמישה שבועות ברציפות. מספר הנדבקים ברחבי העולם הצטמק כמעט בחצי בהשוואה למספר הנדבקים בשבוע הראשון של ינואר, אז אובחנו יותר מחמישה מיליון נדבקים.
"הנתונים מראים כי אמצעים פשוטים לשמירה על בריאות הציבור עובדים, אפילו בנוכחות המוטציות", אמר טדרוס. "מה שחשוב עכשיו הוא כיצד אנו מגיבים למגמה זו. האש לא כבתה, אבל צמצמנו את גודלה. אם נפסיק להילחם בה בחזית כלשהי, היא תשוב להתפשט".
לא ברור לגמרי מה גרם לירידה במספר הנדבקים שעל פי הנתונים ניכרת בעיקר באירופה ובאמריקה, שם נרשמו הירידות התלולות ביותר בכמות המקרים. בסוכנות הבריאות של האו"ם הסבירו כי הנסיגה במספר המקרים נגרמה "ככל הנראה (בשל) שילוב הדוק של הקפדה על בריאות הציבור ונקיטת אמצעי ריחוק חברתיים". עם זאת, בסוכנות האו"ם הדגישו שרוב מדינות אירופה ממשיכות לחוות שיעורי הדבקה "גבוהים או הולכים וגדלים" בקרב הגילים המבוגרים.
המוטציה הבריטית - כמעט במאה מדינות
ארגון הבריאות ציין את צרפת, בריטניה, רוסיה, ארה"ב וברזיל כמדינות עם שיעורי ההדבקה הגבוהים ביותר בשבוע האחרון. בהודעת הארגון פירטו על התפשטותן של שלוש המוטציות העיקריות של הקורונה שמעלות חשש להדבקה מהירה יותר ופחות רגישות לחיסונים זמינים.
המוטציה הבריטית התפשטה בשבוע האחרון לשמונה מדינות נוספות ונוכחת כיום ב-94 מדינות. נוסף על כך, המוטציה הדרום-אפריקנית התפשטה לשתי מדינות נוספות ונוכחת כיום ב-46 מדינות, ואילו המוטציה הברזילאית/יפנית, נוכחת כיום ב-21 מדינות. דוח ארגון הבריאות העולמי ציין כי שיעור הנדבקים במוטציות גדל בשבועות האחרונים, "מה שמעיד על העברתן בתוך הקהילה בכמה מדינות".
בתוך כך, בארגון הבריאות העולמי מקדמים את יוזמת Covax - תוכנית לרכישת והפצת חיסונים נגד קורונה שמטרתה להבטיח שגם מדינות מעוטות יכולת יוכלו לחסן את אוכלוסיותיהן. במסגרת היוזמה, הארגון אישר שימוש בחיסון של אסטרהזניקה המיוצר במפעלים בהודו ובדרום קוריאה, וכעת ניתן יהיה לשלוח אותו למדינות מתפתחות רבות.