חמישה ימים לתוך הסגר השלישי המהודק - קשה לדבר על קריטריונים ליציאה מדורגת, לנוכח נתוני התחלואה שעדיין לא משקפים את מבצע החיסונים אלא דווקא ריכוזי תחלואה חדשים. במשרד הבריאות מעריכים הערב (שלישי) שאנחנו קרובים לשיא התחלואה ושקיים סיכוי טוב שבימים הקרובים נראה ירידה בכמות הנדבקים והחולים קשה - בעיקר הודות להשפעת מבצע החיסונים על התחלואה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בשלב זה נתוני התחלואה עדיין גבוהים מאוד ועומדים על יותר מ-7,000 נדבקים. בשל כך, גוברת ההערכה שהסגר לא יסתיים בתום השבועיים הקרובים ובכירים במשרד הבריאות צפויים לדרוש את הארכתו בשבוע נוסף. למרות תמונת התחלואה הקשה, ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים היום דיונים על שלבי היציאה והפעלת הדרכון הירוק.
המתווה הראשוני ליציאה מהסגר
מיד בתום הסגר:
גנים וכיתות נמוכות + י"א-י"ב
חנויות רחוב
טיפולי "אחד על אחד"
כשבועיים לאחר תום הסגר:
פתיחה של תרבות, מלונות וספורט (בהתאם למודל הדרכון הירוק)
מוקדם יותר היום ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, קיימה תדרוך לתקשורת שבו התייחסה לזינוק בתחלואת הקורונה: "מספר המאומתים הגיע לשיא חדש, עברנו את ה-9,000 חיוביים. מעולם לא היה נתון כזה. יש התחלת מגמה במקדם ההדבקה, אבל כל מקדם הדבקה של מעל 1 מצביע על התפשטות. עברנו את רף אלף החולים הקשים והקריטיים בבתי החולים, 17 אחוז מהם כבר קיבלו מנת חיסון אחת. אין ספק שחלק מהעלייה נובע מהמוטציה הבריטית".
כשנשאלה על אסטרטגיית היציאה מהסגר המהודק, השיבה ד"ר אלרעי פרייס: "הפעם זה קצת יותר מורכב מהפעמים הקודמות כי נכנס לנו פקטור החיסונים שמשפיע על התחלואה הקשה. לכן אחד הדברים הקריטיים שנסתכל עליהם הוא כמות החולים הקשים. ברגע שנראה ירידה - נדע שאפשר לפתוח. כשמקדם ההדבקה גבוה מ-1 המגפה לא בשליטה, נצטרך לראות שהוא יורד מתחת ל-1".
"אין דרך להוריד את התחלואה בלי להטיל הגבלות משמעותיות", ציינה ד"ר אלרעי פרייס. "צריך לשמור על הסגר ועל ההנחיות כדי להוריד את רמת התחלואה. נעקוב אחר מצב מדדי ההדבקה ולפי זה ניתן את ההמלצות. אני מאמינה שלא נוכל לצאת מהסגר תוך עשרה ימים".
5 ימים עברו מאז שהסגר ההדוק נכנס לתוקפו, ונתוני התחלואה ממשיכים לשבור שיאים עם 9,589 נדבקים חדשים בקורונה שאובחנו אתמול. זהו מספר הנדבקים היומי הגבוה ביותר מאז פרוץ המגפה בישראל לפני כמעט שנה. על פי דוח תמונת המצב של משרד הבריאות, מקדם ההדבקה נמצא במגמת ירידה במגזר הכללי והערבי - אך עולה במגזר החרדי.