מיצג ענק הוצב הלילה (בין שבת לראשון) ברחבת תיאטרון הבימה בתל אביב במחאה על מצב מערכת הבריאות בישראל, אשר גם במלוא שנת למשבר הקורונה – עדיין סובלת ממחסור באלפי אחים, אחיות, רופאים ורופאות. פעילי תנועת 'המחנות העולים' ופורום החירום הלאומי '5 מיליארד לבריאות' פרסו באישון לילה כ-2,000 יחידות מדים של צוותי רפואה תחת הכותרת "אין מי שיטפל בך".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המיצג המחאתי הוא חלק מהמאבק להעלאת נושא הבריאות לסדר היום הציבורי והניסיון להפעיל לחץ על מקבלי ההחלטות להתחייב לטפל בנושא. ביולי 2020 הצהירו שרי הבריאות והאוצר על תוספת של 400 רופאים למערכת הבריאות, אלא שמדובר בתקנים זמניים שנועדו לתגבר את העבודה במהלך המגפה, ותוקפם יסתיים בעוד כשלושה חודשים.
"תשעה ימים לבחירות והשיח הפוליטי אינו עוסק בנושאים המהותיים של חברה וכלכלה - שיח על מערכות הבריאות, החינוך, הרווחה והמצב הכלכלי אלא במי יחבור למי, מי כן ומי לא", אמר ד"ר זאב פלדמן, מנהל היחידה לנוירוכירורגית ילדים בשיבא יו"ר ארגון רופאי המדינה, סגן יו"ר הר"י וחבר בפורום '5 מיליארד לבריאות'. "הרעבת מערכת הבריאות אינה מצויה על סדר היום הציבורי. אני תוהה איפה נמצאת תוכנית רב-שנתית לשיקום בתי החולים הציבוריים אחרי המלחמה בקורונה".
חברי תנועת המחנות העולים שהובילו את המחאה הדגישו את החשיבות שבאחדות המאבקים: "המחאה הזאת נתפסת כמחאה של אנשי צוות רפואי אבל זה ממש לא המצב. זו מחאה של כלל החברה לקבל את מה שמגיע לנו - בריאות טובה ואיתנה", אמר עוז אברהם, ממובילי המחאה בתנועה. גם לילך פרידמן מתנועת הבוגרים מסרה: "הורגלנו שכל 'סקטור' נאבק את המאבק שלו לבד. מורים נאבקים על זכויותיהם, עו"סים על התנאים שלהם וכו'. אני מחנכת ומדריכה בתנועת נוער וקוראת לכולם להצטרף למאבק המשותף שלנו".
פנינה רוזנצוויג מנכ"לית עמותת נאמן וחברת פורום '5 מיליארד לבריאות' סיכמה: "שנים ארוכות הורגלנו לחשוב שביטחון אישי ניתן לנו על ידי מערכות הביטחון וצה"ל, לכן תקצוב המערכות הללו אסטרונומי וגדל מידי שנה כמעט ללא עוררין. מגפת הקורונה חשפה באחת את העובדה שמערכת בריאות מוחלשת יכולה לגרור מדינה שלמה לסיכון בריאותי, כלכלי וחברתי עצום. חיזוק מערכת הבריאות באופן קבוע הינו הכרחי לחוסנה של החברה כולה. הלוואי והצעירים הנפלאים שמצטרפים למאבק יביאו את השינוי המבורך".