משרד הבריאות עדכן הבוקר (שני) כי שיעור הבדיקות החיוביות עלה מעט בהשוואה לאתמול - ועומד על 9.3%. זאת לצד הבדיקות המעטות יחסית שבוצעו אתמול; 54,109. ביממה האחרונה אובחנו 4,868 נדבקים נוספים בקורונה, מה שמביא את מספר החולים הפעילים בישראל ל-70,836; 1,140 מהם במצב קשה – מתוכם 358 מונשמים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מאז פרוץ המגפה, מתו מהנגיף 4,419 בני אדם, ומאז תחילת חודש ינואר מתו אלף ישראלים מקורונה - ללא ירידה משמעותית במספר החולים קשה. בעקבות זאת, במשרד הבריאות שוקלים להתחיל בשבוע הבא יציאה מצומצמת מהסגר מאחר ולהארכתו אין היתכנות פוליטית. בין האפשרויות שנשקלות במשרד הבריאות: פתיחת חנויות רחוב וגני ילדים בשלב הראשון ורק בהמשך פתיחה נרחבת יותר, בכפוף לירידה במספר החולים קשה.
מבצע החיסונים בקופות החולים נמשך במרץ, ועד כה חוסנו 2,586,053 ישראלים במנת החיסון הראשונה ו- 1,099,286 ישראלים במנה השנייה. בתוך כך נמשך מבצע החיסונים של תלמידי כיתות י"א -י"ב, שעל פי החלטת משרד הבריאות יוכלו להתחסן גם הם נגד הנגיף במטרה לאפשר את בחינות הבגרות בעונת החורף, וכן להקל על הליך הגיוס לצבא עם סיום שנת הלימודים הקרובה. המתחסנים הצעירים יידרשו להגיע בליווי הורה למתחמי החיסונים או אם ברשותם אישור כתוב בצירוף תעודת זהות של אחד ההורים.
בבחינת מדדי התחלואה בערים ברחבי הארץ, נראה כי היישובים החרדיים עדיין בראש הרשימה וכוללות את מודיעין עילית, קריית יערים וכוכב יעקב בראש. גם התחלואה באלעד, בני ברק וביתר עילית גבוהה למדי. הערים בהן התחלואה נמוכה באופן יחסי הן בנימינה-גבעת עדה, אילת, קריית שמונה, פרדס חנה-כרכור, רמת ישי ועתלית.
פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש אמר הבוקר ברדיו 103FM: "רואים עלייה בשיעור החולים בגילי 17-0 ביחס לגילים הקודמים. אנחנו מעריכים שבצורה מהותית אין פה מחלה יותר קשה בילדים אבל נצטרך לעקוב". פרופ' אש הוסיף כי "בין 50-40 אחוזים מהמקרים המאומתים מדי יום הם הווריאנט הבריטי. אנחנו לא יכולים לדעת במדויק - אבל לפי בדיקות שאנו עושים והתקדמות המגפה כך נראה לנו".
כשנשאל האם הסגר יוארך עוד יותר, השיב: "אני מקווה מאוד שלא. מה שמדאיג אותנו במיוחד זה העומס בבתי החולים והעובדה שמספר החולים קשה לא יורד. למדנו שלהבטיח הבטחות במגפה הזו זה לא נכון. הרצון של כולנו הוא לפתוח את הסגר".
במשרד הבריאות עדיין חוששים מהתפשטות מוטציות שונות בארץ ומהפיכתה של המוטציה הבריטית לזן הקורונה הדומיננטי בישראל בתוך שבועות בודדים. נזכיר כי לאחרונה אושפזו שבע נשים הרות במצב קשה לאחר שנדבקו בנגיף הקורונה, וכולן, מלבד אחת, נדבקו במוטציה הבריטית.
לפני כמה ימים הבהיר פרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, לשרי הממשלה כי יש עלייה קבועה ומתמשכת באיתור המוטציה הבריטית בקרב אזרחים ישראלים. כמו כן, אישר הפרויקטור כי תפוצת המוטציה בישראל נעה בין 40-30 אחוזים מתוך כלל החולים המאומתים.