רוב האנשים שנדבקו בקורונה והחלימו - עדיין סובלים מתופעות לוואי חצי שנה אחרי. כך קבע היום (שלישי) מחקר גדול שנערך בחודשים האחרונים במחוז וואהן שבסין, מוקד התפרצות המגפה, והתפרסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי "לאנסט". תוצאות המחקר שנערך בקרב 1,700 מטופלים, הראו כי התסמינים העיקריים שחשו המחלימים הם עייפות, כאבי שרירים ובעיות שינה. נוסף על כך, בקרב חולים קשים שהחלימו עדיין נראה נזק מסוים בריאות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
- תופעות הלוואי של מחלימי הקורונה: "לא חזרנו לעצמנו"
- מחלימי הקורונה מספרים על המציאות לאחר הנגיף
- האם מסוכן למחלימים מהנגיף לעשות חיסון לקורונה?
במסגרת המחקר, שהוא בין השאר המקיף ביותר שנערך עד היום בעולם, מצאו החוקרים כי 76% מהמחלימים דיווחו לפחות על תסמין אחד, חודשים אחרי שהשתחררו מבית החולים. כאמור עייפות ובעיות שינה היו התסמינים העיקריים עליהם דיווחו המשתתפים במחקר בשיעור של 63% ו-26% בהתאמה.
נוסף על כך, למחלת הקורונה יש גם השפעות פסיכולוגיות ארוכות טווח, והמחקר מצא ש-23% דיווחו על דיכאון או חרדה חודשים אחרי שהחלימו. צילומי רנטגן הראו כי בקרב אנשים שהיו מאושפזים במצב קשה יותר, עדיין נרשמו נזקים מסוימים בריאות.
"בגלל שהקורונה היא עדיין מחלה חדשה, אנחנו רק עכשיו מתחילים להבין כמה מההשפעות ארוכות הטווח שלה", אמר פרופסור בין צ'או, מי שעומד בראש צוות החוקרים. "ניתוח הנתונים שלנו מצביע על כך שרוב הנדבקים ממשיכים לסבול מתופעת לוואי אחת לפחות. התוצאות הללו מאירות את הצורך בליווי של החולים גם אחרי שהשתחררו מאשפוז, במיוחד אלו שחוו את המחלה בצורה קשה יותר".
המדענים ברחבי העולם עדיין לומדים את התופעות ארוכות הטווח של הווירוס. המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן הגדיר עייפות, קוצר נשימה, שיעול, כאב מפרקים וכאב בחזה כתסמינים ארוכי הטווח הכי שכיחים בקרב מחלימים. בפן הנפשי הגדיר המרכז תסמינים כמו קושי בריכוז, דיכאון וכאב ראש ככאלה ששכיחים מאוד בקרב המחלימים.