ההחלטה ללכת לסגר שלישי במדינת ישראל נותנת את אותותיה, והבוקר (חמישי) משרד הבריאות מפרסם את תמונת המצב המלאה מבחינת התפשטות הקורונה. מקדם ההדבקה הכללי ירד מתחת לאחד והמשמעות היא שההתפשטות במגמת בלימה. במגזר הערבי, שהראה לפני הסגר נתוני הדבקה גבוהים מהממוצע, מקדם ההדבקה הוא הנמוך ביותר ועומד על 0.9. מקדם ההדבקה במגזר החרדי נמצא במגמת ירידה גם כן, אולם עדיין הוא הגבוה ביותר מכלל המגזרים ועומד על 1.05.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
חשוב לציין כי כלל המגמות של מקדמי ההדבקה נמצאות בירידה משמעותית, ככל הנראה בשל הכניסה לסגר ב-27.12. המקדם הכלל ארצי עומד על 0.99 ומקדם ההדבקה בחברה הכללית עומד על 1.03. כאמור, לפני קצת יותר מחודש, מקדם ההדבקה במגזר החרדי היה גבוה באופן מטריד ועמד על 1.8, אולם מאז הוא נמצא במגמת היחלשות משמעותית והוא לא רחוק מהממוצע הכללי באוכלוסייה. זאת, על אף התמונות שראינו גם השבוע של ישיבות שנפתחו למרות ההנחיות ואירועים המוניים של חלקים בקהילה.
נכון, ישראל בדרך הנכונה ונראה כעת כי ההחלטה ללכת לסגר שלישי הייתה נכונה מבחינת התחלואה בישראל, אולם חשוב להדגיש כי שיעור החיוביים הוא מהגבוהים שנראו בחודשיים האחרונים. אמש התבצעו כ-90 אלף בדיקות קורונה בישראל, ומתוכן כ-15 אלף בדיקות סקר במסגרת מבצע מגן אבות ואימהות. לכלל הבדיקות שבוצעו אמש ממוצע חיוביים של 9%, אולם אם מורידים את בדיקות הסקר, ממוצע החיוביים באוכלוסייה עומד על נתון גבוה משמעותית של 10.6%.
בהתאם למגמה שהראו מקדמי ההדבקה, כך גם ניתן לראות את השינוי בצבעי הערים והיישובים במסגרת תוכנית הרמזור. השינוי הוא פחות דרמטי אולם מספר הערים האדומות נמצא בירידה, וכך גם מספר הערים הכתומות. נכון להבוקר 143 ערים, יישובים ורובעים מוגדרים כאדומים, 133 מוגדרים ככתומים, 213 מוגדרים כצהובים ומספר הרשויות שמוגדרות ירוקות עומד על 801.
חמש הערים והיישובים שעדיין מככבים בראש טבלת הערים האדומות בעלות ציון הרמזור הגבוה ביותר הן: מודיעין עילית, קריית יערים, ביתר עילית, עין קנייא וכוכב יעקב. בשלוש הראשונות מגמות ההיחלשות מורגשות גם שם, ושינוי האחוז במספר החיוביים הוא שלילי הבוקר, כלומר במגמת דעיכה. בעין קנייא המצב עדיין לא טוב, ונכון לאתמול, אחד מכל שלושה נבדקים יצא חיובי לקורונה.
בדומה למגמה שמלווה אותנו לאורך כל המגפה, ירושלים כמעט תמיד נמצאה בראש טבלת הערים עם מספר החולים הפעילים הגבוה ביותר, הן בשל אופי האוכלוסייה והן בשל גודלה. נכון להיום בירושלים יש 16,262 חולים, אחריה נמצאת בני ברק עם 5,556 חולים, מודיעין עילית עם 3,384 חולים, בית שמש עם 2,610, פתח תקווה שם יש מגמת החמרה עם 2,413 חולים, ותל אביב עם 2,200 חולים פעילים ומגמת היחלשות בסך הכול.