ארגון הבריאות העולמי ממליץ לנשים בהיריון שלא לקבל את החיסון נגד קורונה של חברת מודרנה, אלא אם הן עובדות בצוות רפואי או נמצאות בסיכון מוגבר, כך פורסם היום (שלישי) בסוכנות הידיעות רויטרס. בארגון הוסיפו בנוגע לחיסון של מודרנה, כי ניתן להגדיל את הפער בין שתי המנות מ-28 יום ל-42 יום.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מומחית בארגון הבריאות העולמי הסבירה כי הם נמצאים בקשר עם חברת מודרנה ומקבלים ממנה נתונים באופן שוטף. בארגון הדגישו כי ניתן לחסן גם מחלימים מקורונה, וניתן להעניק את החיסון ללא קשר אם אדם חווה בעבר סימפטומים כתוצאה מהידבקות בנגיף או לא.

פרופ' אליעזר שלו, יו"ר המועצה הלאומית לרפואת נשים, גנטיקה וילודים שחתום על מכתב ההמלצה לחיסון נשים בהיריון בישראל, אמר בשיחה עם N12: "ההודעה של ארגון הבריאות העולמי מחזקת את מה שאנחנו ממליצים: יש לחסן נשים בהיריון שנמצאות בסיכון מוגבר - בין אם הן עובדות במערכת הבריאות או מתגוררות באזורי התפרצות - מה שרלוונטי למצב המגפה בישראל כיום. נשים שמעוניינות להתחסן נגד קורונה יכולות לעשות זאת בהתייעצות עם רופא. יש להפריד בין סיכון להידבק בנגיף לבין סיכון לתחלואה קשה - כאשר הנתונים מלמדים אותנו שנשים בהיריון נמצאות בסיכון גבוה למחלה קשה. לכן המלצנו על קבלת החיסון של פייזר".
 

אישה בהיריון (צילום:  Syda Productions | shutterstock)
היריון. אילוסטרציה | צילום: Syda Productions | shutterstock
במכתב מטעם האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה נכתב לפני שבוע כי "אין בסיס מדעי או עובדות המצביעות על פגיעה בפוריות כתוצאה מחיסון. מחלת הקורונה עלולה לפגוע במהלך ההיריון, לגרום למחלה חמורה יותר וללידה מוקדמת - על כן חשוב להתחסן כדי למנוע את התחלואה בקורונה". על המכתב חתומים פרופ' אליעזר שלו, יו"ר המועצה הלאומית לרפואת נשים, פרופ' רוני מימון - יו"ר האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה, פרופ' אדריאן שולמן, פרופ' יואב יינון וד"ר רינת גבאי.
 
יש לציין כי נכון להיום, הפרוטוקול של חברת פייזר לא מאפשר לחסן נשים בהיריון משום שקבוצה זו לא נבדקה במחקר של הניסוי הקליני. המועצה למיילדות וגינקולוגיה ממליצה במכתב למשרד הבריאות לאפשר מתן חיסון לנשים הרות המעוניינות בכך, במיוחד אם הן בסיכון לחשיפה לנגיף או סובלות ממחלות רקע. לדבריהם, מומלץ כי החיסון יינתן רק לאחר התייעצות עם רופא. המועצה ממליצה לאפשר חיסון גם לנשים מניקות המעוניינות בכך.