"רוצו רוצו" - אלו המילים האחרונות שיזכור ג', אב לתינוקת שרק נולדה, מרגעיה האחרונים בעולם. בתביעה שהגישו זוג הורים נגד בית החולים רמב"ם נטען כי למרות שהתריעו בפני הצוות הרפואי שמשהו נראה לא בסדר עם בתם שזה עתה נולדה - הצוות הרפואי אמר ש"הכול תקין - אין מה להתרגש". 28 שעות לאחר שנולדה - התינוקת נפטרה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ב' נולדה לכאורה כתינוקת בריאה ב-29.4.19 לאחר שאימה הגיעה לבית החולים בשבוע ה-37 להריונה, לצורך ניתוח קיסרי אלקטיבי. על פי הרישומים, בשעה 12:41 נולדה התינוקת בניתוח קיסרי, ובשחרור היולדת נרשם כי התינוקת "הועברה במצב טוב באופן מיידי להערכה של רופא ילדים".
ההורים מספרים שמכיוון שהם הבחינו שהתינוקת לא בכתה, הייתה שמוטה ולא הגיבה הם שאלו את הצוות הרפואי בחדר הניתוח מדוע התינוקת אינה בוכה ואינה מגיבה, והם השיבו להם ש"הכול תקין ואין מה להתרגש".
לאחר הלידה, התינוקת שהייתה במיטת חימום הועברה לתינוקייה על ידי האב ובליווי אחות. לטענת ההורים, במשך כשעה וחצי, זמן קריטי ממועד הלידה ועד להגעתה לתינוקייה, היא סבלה מכשל רב-מערכתי, אך לא בוצעה לתינוקת כל בדיקה, או רישום, או ניטור.
ההורים מספרים כי כעבור אותה שעה וחצי האב התלווה שוב לבתו, יחד עם הרופאה מהפגייה ואחות מהתינוקייה, וכעבור כמה דקות, בעודם הולכים על הגשר המחבר בין בנייני האשפוז השונים, הרופאה שבדקה את התינוקת עם הסטטוסקופ התחילה לצעוק "רוצו רוצו" - והאב רץ עם בתו לפגייה.
לטענת ההורים, כבר בהגיעם לשם, התינוקת הייתה בשוק עמוק, לא הגיבה, הייתה שמוטה ולכן היא חוברה למכשיר הנשמה, קיבלה נוזלים ומנות דם. בפגייה מצבה המשיך להידרדר ונקבע מותה בשעה 18:55, כ-28 שעות אחרי לידתה.
בתביעה שהגישו ההורים נגד בית החולים רמב"ם לבית המשפט המחוזי בחיפה באמצעות עורכי הדין אייל בן ישי ושני קרוטר-צור ממשרד עו"ד אייל בן ישי, הם טוענים כי בתינוקייה בתם עברה פגיעה קשה רב-מערכתית, כולל אי-ספיקה כלייתית, פגיעה מוחית ואי ספיקה נשימתית. עוד הם טוענים כי התינוקת סבלה מדימום עוד בהיותה ברחם אימה, מה שמנע הגעת חמצן תקינה למוח, תוך גרימת פגיעה מוחית קשה.
עו"ד אייל בן ישי טוען בתביעה כי לאחר מותה של התינוקת התיעוד הרפואי שלה לא נרשם על די הצוות שטיפל בה, והמידע בו היה חלקי ורטרואקטיבי, לא שיקף את האירועים ונכתב רק לאחר שהתינוקת עברה קריסת מערכות. עוד טוענים ההורים כי ממהלך האירועים הושמטו עובדות רבות ומהותיות ונמצאו סתירות רבות.
מומחה מטעם התביעה קבע בחוות דעתו כי לאחר הלידה אנשי הצוות היו צריכים לפנות את התינוקת לפגייה, שבה קיים ציוד רפואי המאפשר מעקב וניטור צמוד וכן צוות רפואי מיומן ומנוסה, אשר היה מאבחן את מצבה בזמן ויכול היה לטפל בה באמצעות אינפוזיה ומתן מנות דם, לפני שאירע הנזק הבלתי הפיך.
לדעת המומחה, גם לאחר שהתקבלה ההחלטה השגויה להעביר את התינוקת לתינוקייה, למרות שהתינוקת הייתה חיוורת מאוד ולמרות נתוני המעבדה הפתולוגיים, לא בוצע מעקב רפואי צמוד כנדרש, בניגוד למקובל. לדעתו, אבחון מוקדם יותר וטיפול כולל מתן עירוי דם, היו יכולים למנוע בסבירות של 80-70 אחוזים את מותה של התינוקת.
אם לא די במוות המיותר של בתם, ההורים טוענים כי לנוכח ההמלצות החד-משמעיות של הצוות הרפואי, הסכימה האם כי במהלך הניתוח הקיסרי תבוצע כריתת חצוצרות - מה שיחייב אותה לפנות בעתיד להליך פונדקאות. לדברי ההורים, בעקבות המקרה הקשה הם וילדיהם הפכו לשבר כלי ומתקשים להתמודד עם האובדן.
מבית החולים רמב"ם נמסר בתגובה: "בית החולים הביע צער בפני הורי המנוחה על מותה של התינוקת ז"ל. המקרה מוכר היטב לבית החולים. התקיימה לגביו ועדת בדיקה ודוח הוועדה הועבר במלואו להורי המנוחה. לאחר בדיקת כל המהלך הרפואי הוועדה סברה שהפעולות וההחלטות שננקטו היו סבירות ותאמו את מצב היילודה במועד ההתרחשות".
לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il