גאזי זועבי, חולה קורונה בן 24 מנצרת, קרס אמש (חמישי) בביתו בפתאומיות, ומת כעבור זמן קצר בבית החולים האנגלי בעיר – כך נמסר מהנהלת בית החולים. הצעיר, שלא סבל ממחלות רקע קודמות, הובהל לבית החולים במצב אנוש והצוות שהמשיך במאמצי ההחייאה האינטנסיביים נאלץ לבסוף לקבוע את מותו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כתבות נוספות ב-N12:
- >> בדיקת N12: כמה צעירים מאושפזים במחלקות הקורונה?
- >> משרד הבריאות: יותר צעירים שנדבקו בקורונה אושפזו במצב קשה
- >> 3 חולי קורונה צעירים אושפזו במצב אנוש בבית החולים
מנהל בית החולים האנגלי בנצרת, פרופ' פהד חכים, ציין כי זועבי לא סבל ממחלות רקע והיה צעיר. "זו תזכורת כואבת נוספת לכך שנגיף הקורונה פוגע קשות גם בצעירים ובבריאים", אמר פרופ' פהד. "אני וכל צוות בית החולים כואבים את כאב המשפחה ומחזקים את ידיה".
מדובר במקרה השני שאירע אמש, לאחר שצעיר בן 26 מראס אל-עמוד בירושלים התמוטט בביתו ומת בבית החולים הדסה בהר הצופים. בבדיקת קורונה שביצע צוות בית החולים הוא נמצא חיובי לנגיף. לפי עדות של קרוב משפחה, מדובר בבחור ללא מחלות רקע וכן נמצא שככל הנראה לא חוסן.
הוריאנט הבריטי אלים יותר?
מחקר שערכה קופת חולים כללית קובע כי המוטציה הבריטית של נגיף הקורונה אלימה באופן משמעותי מהגרסאות הקודמות של הנגיף. המחקר נערך בקרב עשרות אלפי ישראלים, והוא מאשש את החשדות שעלו בשבועות האחרונים.
במסגרת המחקר נבדקו שתי קבוצות של עשרות אלפי ישראלים, קבוצה שהכילה אנשים שנדבקו בחודשים אוקטובר-דצמבר וקבוצה שאנשיה נדבקו בינואר-פברואר. ממצאי המחקר העלו, כי בקרב אלו שנדבקו מאוחר יותר נרשמה עלייה של 70% בהידרדרות לתחלואה קשה מאשר בקרב נבדקי הקבוצה הראשונה, ככל הנראה בעקבות התפשטות הזן הבריטי.
פרופ' רן בליצר, מנהל מכון כללית למחקר וראש מערך החדשנות בקופת החולים, הסביר כי "הנתונים שלנו מספקים הסבר אפשרי מדוע בשבועות הראשונים של השנה לא נצפתה ירידה חדה כמצופה במספר החולים הקשים החדשים מדי יום, למרות העמקת מבצע החיסון והיעילות הרבה של החיסונים". לדבריו, "חלק מהירידה הכוללת בחולים הקשים עקב ההתחסנות נצפתה באיחור והיקף מוגבל מהצפוי - בשל עלייה חדה מקבילה בשיעורי התחלואה הקשה מבין הנדבקים בקרב הלא מתחסנים בכל קבוצות הגיל – עלייה של כ-70%".