נוסעים שחזרו מדרום אפריקה לישראל ונמצאו חיוביים לנגיף הקורונה נושאים את המוטציה שהתפתחה שם – כך חוששים במשרד הבריאות. מאחר והמוטציה התפשטה ברחבי העולם, ההנחה היא שהיא הגיעה גם לישראל. כדי לבדוק את הנושא, הוחלט להשקיע משאבים כספיים בריצוף הגנטי הייעודי למוטציה הזו, דבר שלא נעשה עד היום.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ד"ר אורן קובילר, וירולוג מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב וחבר עמותת מדעת, הסביר כי "בבדיקה מבררים האם בתוך הרצף הזה מזהים את השינויים שמשתייכים לווריאנט הדרום אפריקני. כעת החלו לרצף בישראל כמות גדולה יותר של חולים כדי להבין האם המוטציה הדרום-אפריקנית נמצאת בארץ. זה דורש השקעה כספית ולכן מחודש אוקטובר ועד היום לא נעשו ריצופים רבים. כעת הוחלט להגביר הילוך כדי להבין מה תמונת המצב בארץ".
ד"ר קובילר הוסיף כי "אם תימצא מוטציה דרום אפריקנית בישראל זה לא יפתיע אף אחד. בשלב זה המחקרים לא מצביעים על כך שמוטציה זו גורמת להגברה בקצב ההדבקה ובמקרה זה רב הנסתר על הגלוי. מחקר שנעשה על מוטציה אחת מתוך קבוצת המוטציות הדרום-אפריקניות מראה שהיא מגיבה פחות טוב לנוגדנים שהופקו מדמם של חולים, ויש צורך בכמות גבוהה פי עשרה כדי לעכב אותה בהשוואה לנגיף ללא מוטציה".
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, התייחסה אתמול למוטציה הדרום אפריקאית ואמרה כי היא יותר מטרידה מהמוטציה האנגלית. "הווריאנט הדרום-אפריקאי יותר מטריד כי הוא עלול לגרום לתחלואה קשה בקרב הצעירים", אמרה ד"ר פרייס. "עוד לא ברורה השפעתו על החיסון ויש מחקר ראשוני מדאיג. במחקר החדש נבדקו 11 מקרים ביחס לנוגדנים שנוצרים מהחיסונים הקיימים ויש חשד שיעילות החיסונים כלפיו פחות טובה. אם נגיע למסקנה שהוא לא יעיל נבקש שאנשים מאומתים ואלו שחזרו מדרום אפריקה ייכנסו לבידוד במלונית".