העומסים בבתי החולים הובילו למצוקה חדשה: אמבולנסים עם חולי קורונה, שהוזעקו לאחר קריאה דחופה, מצאו עצמם ממתינים שעות ארוכות בחניה - עד שיתפנה מקום בחדר המיון או במחלקה. על פי נתונים שמתפרסמים לראשונה ב-N12, מתחילת ינואר, 4,143 חולי קורונה שנזקקו לטיפול דחוף הועברו לבתי חולים ברחבי הארץ. בגלל העומסים על בתי החולים – כ-15% מהמקרים - הובאו לטיפול במוסד רפואי מרוחק מביתם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לעתים מדובר במרחק נסיעה דרמטי שנאלץ לעבור האמבולנס, כמו למשל האירועים האלו שהתרחשו החודש: פינוי חולי קורונה מכרמיאל שבצפון לבית החולים שיבא במרכז, פינוי מהעיר חדרה לבית החולים קפלן ברחובות. מספר הפינויים הרב ביותר של חולים מחוץ למקום מגוריהם - נעשה בירושלים, שם תושבי העיר שמצבם הידרדר הועברו לבתי חולים כדוגמת איכילוב, שיבא ולניאדו.

3,395 חולי קורונה, שחלה הידרדרות במצבם, נאלצו להמתין עד שעה בתוך האמבולנס כשהם ברחבת המיון של בית החולים. 748 חולים שחלה הידרדרות במצבם נאלצו להמתין בחניה מעל שעה. בשני מקרים במהלך חודש ינואר, אמבולנס של מד"א נאלץ להמתין יותר מ-6 שעות מחוץ לחדר המיון. שבעה מטופלים המתינו באמבולנס בין 5 ל-6 שעות, 32 חולי קורונה המתינו בין 4 ל-5 שעות וב-181 מקרים ההמתנה הייתה בין 3 ל-4 שעות. הנתונים מתייחסים למקרים דחופים בלבד שנוגעים לחולי קורונה, זאת כשבמקביל נמשכים הפינויים של פצועים וחולים אחרים במערכת הבריאות.
 
אהרון ברנע, פרמדיק במד"א, תיאר אירוע שחווה השבוע כשנקרא לטפל בחולה קורונה. "כבר בדרך לאירוע אנחנו שומעים אמבולנס אחר אמבולנס מחפש יעד פינוי למטופלים שלו ואלה נשלחים הרחק מעירם: לאיכילוב, לבילינסון ולתל-השומר", סיפר והוסיף: "המוקד מודיע לנו שגם אם החולה שלנו לא יציב ונשקפת סכנה לחייו, לא ניתן לפנותו לבית חולים בירושלים ואם לא תהיה ברירה ההנהלה הרפואית תנסה להתערב ולעזור. זה לא שהם לא רוצים לקבל מטופלים, הם פשוט לא יכולים. אין להם איפה להכניס עוד מטופל. אין מקום במחלקה או בטיפול הנמרץ. הם רוצים לעזור - אבל פשוט לא יכולים".
 
בתוך כך, גם היום נמשכה מחאת שבעת בתי החולים הציבוריים, לאחר שהמשא ומתן מול האוצר לא צלח. המרכז הרפואי הדסה, שערי-צדק, לניאדו, מעייני-הישועה ובתי החולים בנצרת הודיעו כי לא יקבלו לפתחם אמבולנסים - אלא אם מדובר במקרים "מצילי חיים".