מבצע "חוזרים לחיים": קופות החולים יחלו ממחר לחסן גם את בני ה-55 ומעלה - כך הודיע הבוקר (שני) משרד הבריאות. הרחבת מעגל המתחסנים התאפשר בעקבות משלוח החיסונים הגדול של חברת פייזר שנחת אתמול בישראל. משרד הבריאות לאזרחים: "יש לפנות לקופות החולים לתיאום תור". במקביל, 6,706 נדבקים חדשים אובחנו אתמול ושיעור הבדיקות החיוביות עמד על 7.4%.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מספר החולים המאושפזים במצב קשה הגיע היום ל-1,044, ירידה של 34 מאז חצות. 251 חולים מחוברים למכונות הנשמה ו-293 בני אדם מאושפזים במצב קריטי. אתמול הגיעו 49,879 בני אדם להתחסן ובוצעו כמעט 93 אלף בדיקות. סך כל המתחסנים נכון להבוקר הוא 1,870,652.
נתוני משרד הבריאות מגלים כי התחלואה ביישובים החרדים מוסיפה להיות גבוהה. ביתר עילית האדומה מובילה בשיעור הבדיקות החיוביות עם נתון מדאיג של 28% ו-197 חולים חדשים לכל 10,000 תושבים. בכוכב יעקב הנתונים עומדים על 19% ו-222.6 בהתאמה. גם במועצה המקומית רכסים הסמוכה לחיפה, שיעור הבדיקות החיוביות גבוה ועומד על 19%, ומספר החולים החדשים ל-10,000 תושבים שם הוא 173.5. במודיעין עילית 20% מכלל הבדיקות הן חיוביות ומספר החולים ל-10,000 תושבים הוא 281. באלעד שיעור הבדיקות החיוביות הוא 19%, ומספר החולים המאומתים הוא 189 לכל 10,000 תושבים.
בעוד הנתונים עוד לא ממש מעודדים - בעולם כולו מוסיפים לשבח את ישראל על קצב החיסונים המרשים. אחד ממובילי המבצע הוא כמובן שר הבריאות יולי אדלשטיין, שהתראיין לרשת הבריטית "Sky New" ושיתף על המהלכים שנוקטת ישראל כדי לחסן את כלל האוכלוסייה עד סוף מרץ.
אדלשטיין סיפר ששוחח לאחרונה עם עמיתו שר הבריאות הבריטי מאט האנקוק, וייעץ לו לצאת לשטח כדי להגיע לכמה שיותר מתחסנים. "אל תציבו תחנת חיסונים ענקית באמצע הבירה שלכם ותחכו שאנשים יבואו", אמר. "תנסו להגיע עד אליהם - אם לא לבתים שלהם, לפחות לאזורי המגורים. לפרברים, לעיירות הקטנות".
עוד הוא הוסיף כי ישראל הצליחה להתמודד עם הבעיה שהחיסונים מגיעים מחברת פייזר בחבילות גדולות של 1,000 מנות, ובזכות טכנולוגיה מקומית חילקה את המנות לחבילות קטנות יותר. שר הבריאות גם התגאה בכך שבישראל אנשים מבוגרים או חולים המתקשים להגיע להתחסן - יקבלו סיוע "עם משלוח כמעט עד הבית".
בכתבה התייחס שר הבריאות בין היתר גם לסוגיית הפלסטינים, לגביה סופגת ישראל ביקורת: "אני לא חושב שיש מישהו במדינה הזאת שחושב שאני אקח חיסון מישראלי ואתן לשכנינו. אם ירצה ה' ולא יהיה ביקוש פה יותר לחיסונים - נוכל לחלוק".
"אני חושב שאנחנו עזרנו לשכנינו הפלסטינים מהשלבים המוקדמים של המשבר הזה, כולל אספקת ציוד רפואי, תרופות ועצות", אמר שר הבריאות. הוא הוסיף כי הוא מבין שזה גם האינטרס הישראלי שיהיו כמה שפחות נדבקים בצד הפלסטיני. "פלסטינים רבים עובדים בישראל, אי אפשר להפריד בין שני הצדדים ולהגיד שזה לא עניינינו. זה כן העניין שלנו".
עוד אמר אדלשטיין בכתבה שסוקרת בפירוט את הצלחת מבצע החיסונים הישראלי: "אני מאמין שאפריל זה תאריך יעד ריאלי לחיסון כלל האוכלוסייה".
אתמול נרשמה אופטימיות זהירה במשרד הבריאות לאחר התמתנות בנתוני התחלואה היומיים וירידה משמעותית של התנועה בכבישים. במשרד מאמינים שהסגר יסייע לירידה מהירה במספרים ובבלימת התפשטות הנגיף.
מנתוני המשטרה בתום יום העבודה הראשון בסגר עולה שרוב הציבור מראה אחריות ומציית להנחיות ולהגבלות - והפעם, בניגוד לסגרים הקודמים, מדובר גם במגזר החרדי ברובו. באגף התנועה מעריכים שעומס התנועה בכבישים פחת ב-30% לעומת ימי ראשון אחרים. בשלב הזה במשטרה לא מתכוונים לשנות את מדיניות האכיפה ופריסת המחסומים בכבישים.