"התקופה הקרובה צפויה להיות קשה": בסוף השבוע אירע מחדל בבית החולים איכילוב, לאחר שמכונת ההנשמה של משה חרזי התנתקה באופן פתאומי והצוות הרפואי שקרס תחת העומס לא הבחין בכך. כעת, בתי חולים רבים בארץ נמצאים בתפוסת שיא של מחלקות הקורונה ומתריעים מפני קריסה. בסך הכול, מאושפזים מהבוקר בבתי החולים 1,878 בני אדם בעקבות נגיף הקורונה, 1,184 מתוכם מוגדרים במצב קשה ו-338 נמצאים במצב קריטי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
פרופ' דרור מבורך, מנהל מחלקת הקורונה בבית החולים הדסה עין כרם, המחלקה העמוסה ביותר, אמר כי הצוות המקצועי שלו עמוס וטרוד, והתייחס למקרה באיכילוב: "אפילו אם הופעלו התרעות - יש חשש שלא ישמעו אותן מרוב צפצופים במחלקה מהחולים המונשמים האחרים. יש עומס בבתי החולים וזו אחת הדוגמאות לקריסה".
הוא הוסיף כי "יש תחושה שכולם מדמיינים שקריסת בתי החולים נראה רק כשנעשה הנשמה לחולים ברחובות - אבל הקריסה האמיתית זו בדיוק הפרצוף שלה. כשאנו נאלצים לתת טיפול שאינו מיטבי לחולים מכיוון שהצוות המקצועי שלנו עמוס מדי".
לדבריו של פרופ' מבורך, בהדסה פתוחות חמש מחלקות קורונה בתפוסה של 95% ושני מחלקות טיפול נמרץ קורונה. "כעת אנו נערכים לפתיחה של מחלקה נוספת. רק המשך הסגר ומתן החיסונים יסייע להורדת ההדבקה", הסביר. "יש כמה קבוצות שלא הבינו שמדובר במצב חירום וממשיכים לקיים התקהלויות המוניות. אנשים לצערי לא מבינים באיזה עומק של מצב חירום אנו נמצאים".
מאושפזים במחלקות הקורונה בבתי חולים נוספים:
הלל יפה: 75 מאושפזים, 37 במצב קשה
בילינסון: 74 מאושפזים, מתוכם 33 במצב קשה
סורוקה: 55 מאושפזים, 23 במצב קשה
המרכז הרפואי זיו צפת: 53 מאושפזים
ברזילי: 52 מאושפזים, 34 במצב קשה
לניאדו: 52 מאושפזים
המרכז הרפואי פדה-פוריה: 42 מאושפזים, 23 במצב קשה
השרון: 34 מטופלים, 7 מונשמים
אסותא אשדוד: 32 מאושפזים
אורנה כהן, המשנה למנכ"ל המרכז הרפואי הרצוג, אחד מבתי החולים העמוסים ביותר בחולי קורונה, אמרה כי "השפעת העומס על הצוותים הרפואיים, הסיעודיים והפאר-רפואיים ניכרת. בית החולים כולו מגויס לסייע במחלקות הקורונה, ואנחנו מורידים מכוח האדם השוטף במחלקות הרגילות לטובת סיוע במחלקות הקורונה. נקודת האור היא העובדה שבמהלך הימים הקרובים, אנו צפויים לשחרר מטופלים רבים, שמחלימים בזכות הטיפול המסור של הצוות הרפואי".
ד"ר אסף פרץ, מנהל מחלקת הקורונה בביה"ח הציבורי אסותא, הסביר כי גל התחלואה הנוכחי מאופיין בחולים קשים יותר, טווח גילים נמוך יותר והדבקה מהירה יותר. "לצערנו, רוב המטופלים שמגיעים לבתי החולים לקבלת טיפול גם מתאשפזים במחלקת הקורונה. בנוסף, את השפעת הסגר נוכל לראות רק בעוד מספר ימים", אמר והוסיף: "האופוריה שבאה בעקבות החיסונים הסיתה את הקשב הציבורי מהחובה להמשיך ולשמור על הההנחיות. התקופה הקרובה צפויה להיות קשה, במיוחד על המערכת האשפוזית בבתי החולים שמחזקת את מערכי הקורונה במשאבים השונים".
פרופ' יניב שרר, מנהל המרכז הרפואי ברזילי, התייחס גם כן למצב: "המרכז הרפואי ברזילי מעניק חוסן רפואי לכ-600 אלף תושבי האזור. בגל הנוכחי טיפלנו במאות חולי קורונה ואנו נערכים לפתיחת מחלקת קורונה נוספת. הצוותים של ברזילי עובדים יום ולילה, במסירות, במקצועיות וברגישות, בשגרה ובחירום".