לפי חוות דעת מקצועית של ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס, כי ניתן להגביל כניסה של עובדים לא מחוסנים למקומות עבודה שמקבלים קהל ולמקומות עבודה שבהם עובדים עם אוכלוסיות בסיכון. בשל תביעה שהוגשה לבית הדין לענייני עבודה היועמ"ש יידרש להשיב גם כן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ראש מועצת כוכב-יאיר צור-יגאל ביקש לפני כמה ימים למנוע מסייעת שלא התחסנה ולא הסכימה לעבור בדיקת קורונה לעבוד בבית ספר לחינוך מיוחד. בתגובה להחלטתו של ראש המועצה, פנתה הסייעת לבית הדין לענייני עבודה כדי למנוע את ההחלטה הזו וגם ביקשה לקבל שכר במהלך התקופה.
כתבות נוספות ב-N12:
>> האם למעסיק מותר לכפות על עובד להתחסן?
>> זה חוקי? עובדים שלא קיבלו חיסון לקורונה לא יגיעו לעבודה
>> אדלשטיין הודיע: נקדם חקיקה שתמנע ממי שלא התחסן להגיע לעבודה
מכיון שמדובר בתביעה תקדימית, בית הדין ביקש לדעת את עמדתה הרשמית של המדינה בעניין, ולכן ביקש את חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה. היועמ"ש התעכב בהגשה וביקש ארכה, אך בגלל חשיבות הנושא בית הדין סירב. מכיוון שלא הספיק לגבש חוות דעת משלו, הגיש היועמ"ש אמש חוות דעת של ד"ר אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, כחוות הדעת הרשמית שלו בעניין.
כאמור חוות הדעת קבעה רשמית שיש להגביל כניסה של עובדים לא מחוסנים למקומות עבודה. עו"ד נעמה שבתאי בכר, מומחית לייצוג מעסיקים בדיני עבודה, שמייצגת את מועצת כוכב-יאיר צור-יגאל מוסרת כי: "אני מאוד שמחה שראש שירותי בריאות הציבור במדינת ישראל מצאה לנכון לפרסם את חוות הדעת הזו, שהיא מאוד חשובה ומשמעותית".
"חבל שהיא עשתה זאת מאוחר מדי, אחרי שמעסיקים כבר נדרשו לבזבז את זמנם בבתי הדין לעבודה. חבל גם שהיא סייגה את קביעתה למקומות עבודה שמקבלים קהל ולמקומות עבודה שבהן קיימות אוכלוסיות בסיכון בלבד, ולא בעצם אמרה שההנחיות רלוונטיות ותקפות לכל מקומות העבודה שבהם אנשים באים במגע איש עם רעהו. בסופו של יום, גם עובדים שלא מקבלים קהל פוגשים אחד את השני במסדרונות, בחדרי הישיבות, בחדרי האוכל, ודמם של הקהל או של אוכלוסיות בסיכון לא יותר 'כחול' מאשר דמם של אנשים שעובדים זה לצד זה במשרד".