משרד הבריאות פרסם הערב (שלישי) נתונים על תחלואה בקרב ילדים בהשוואה בין הגל הראשון, השני והשלישי. מתחילת המגיפה נפטרו בישראל תשעה ילדים מתחת לגיל 18 לאחר שחלו בקורונה. בחודשים האחרונים חלקם היחסי של בני 0 עד 18 מקרב הנדבקים גדל - אבל מרביתם חוו את המחלה באופן קל והחלימו ממנה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מחודש נובמבר ועד היום אושפזו 889 ילדים לאחר שהתגלו כחיוביים לנגיף, מספר גבוה יותר מזה שנרשם בחודשי יולי-אוקטובר - 750 ילדים, וגבוה משמעותית מהגל הראשון - 146 חיוביים.
החדשות הטובות הן שלמרות שההדבקה בנגיף בקרב ילדים גברה בחודשים האחרונים, מרביתם חווים אותה כמחלה קלה. נכון להיום בבוקר, מאושפזים שבעה ילדים במצב קשה בבתי החולים ברחבי הארץ, שלושה מתוכם מונשמים.
מהנתונים עולה כי לא חלה עלייה במספר הילדים המאושפזים במצב קשה בגל השלישי. בטווח החודשים נובמבר 2020 ועד פברואר 2021 אושפזו 45 ילדים במצב קשה, בעוד שבגל השני - חודשי יולי עד אוקטובר אושפזו 50 ילדים במצב קשה. בתחילת המגיפה - אושפזו רק חמישה ילדים במצב קשה.
יש סיבה לדאגה? המומחים מסבירים
פרופ' אפי בילבסקי, רופא בכיר במחלקת ילדים ג' ומומחה למחלות זיהומיות במרכז "שניידר לרפואת ילדים" הסביר: "אין צורך לזרוע אווירה של פאניקה ופחד. אם היינו לוקחים את הגדרות משרד הבריאות למחלה קלה, בינונית וקשה והיינו מכילים אותם על תינוקות שנדבקו בשפעת ונגיפים אחרים בשנה שעברה היינו מקבלים מספרים גבוהים הרבה יותר".
"בחורף שעבר היו לי בכל רגע נתון חמישה ילדים במחלקה שנזקקו לתמיכת חמצן בעקבות נגיף ה-RSV", סיפר פרופ' בילבסקי. "ילדים שסובלים ממחלות רקע מסוימות נמצאים כיום בסיכון לחוות את הקורונה כמחלה קשה ולהתאשפז בטיפול נמרץ, אבל מעיניים של רופאי הילדים אנחנו רואים שמרביתם יחוו את הנגיף כמחלה קלה".
חשוב לציין שמאחר שהאוכלוסייה המבוגרת יותר כבר מחוסנת, חלק גדול ממנה כבר לאחר יותר משבוע מקבלת המנה השנייה - הגיוני ששיעור הילדים החולים עולה. פרופ' יחיאל שלזינגר, מנהל בית החולים על שם וילף לילדים במרכז הרפואי 'שערי צדק' הסביר: "בגל השלישי הייתה הדבקה מאוד רחבה שמתמקדת גם בילדים, זאת בעקבות שילוב של חיסון המבוגרים והתפוצה של המוטציה הבריטית. משכך יש הרבה יותר ילדים חולים ובעקבות זאת ייתכן שיהיו יותר מאושפזים מקורונה".
"מהנתונים שלנו בבית החולים, אנחנו לא רואים מספרים גדולים של ילדים מאושפזים וגם אלו שאושפזו סובלים מרביתם ממחלה קלה", הוסיף פרופ' שלזינגר. "סיבת האשפוז של מרבית הילדים איננה 'קורונה' אלא מחלות ילדים אחרות. מה שמטריד אותנו בכל זאת אצל ילדים הן תופעות פוסט-קורונה, מחלימים שחלקם כלל לא ידעו שנדבקו ומגיעים לאחר מספר שבועות עם תגובות דלקתיות רב-מערכתיות. כעת אנו עוקבים האם יש זינוק בתופעה הזו בגל השלישי".
פרופ' צחי גרוסמן, יו"ר האיגוד לרפואת ילדים, אמר גם הוא בשיחה עם N12: "כאשר הנגיף מתפשט באוכלוסיה אין מנוס מכך שתהיה הדבקה גם בילדים אבל לשמחתנו מרבית מקרי ההדבקה בילדים נגמרים בתחלואה קלה והמיעוט מגיע לאשפוזים או למצב קשה".
"גם הילדים שמאושפזים במצב קשה, חלקם סובלים מתסמונת פוסט קורונה ובזכות הטיפול הטוב מצבם משתפר", הוסיף פרופ' גרוסמן. "מנכ"ל משרד הבריאות אמר שתחלואת הילדים בעלייה אך זה לא מדויק - מרבית הילדים מסיימים אותה כמו מחלה ויראלית חורפית רגילה או אפילו בלי שנדע על קיומה. המצב בשטח נכון להיום הוא שפלח גדול מאוד מהילדים הנדבקים הם א-סימפטומטיים או עם תסמינים קלים".