מנה אחת של חיסון פייזר עשויה להפחית באופן משמעותי את הסיכון להדבקה - כך עולה ממחקר שפורסם היום (שישי) בבריטניה. החוקרים מאוניברסיטת קיימברידג' ניתחו תוצאות מאלפי בדיקות נגד קורונה שביצעו מדי שבוע צוותי הבריאות בבית החולים האוניברסיטאי בקיימברידג'. התוצאות המעודדות מצטרפות למחקרים שהתבצעו בישראל שמציגים ממצאים דומים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הממצאים שלנו מראים ירידה דרמטית בשיעור בדיקות הסקר החיוביות בקרב עובדי שירותי בריאות ללא תסמינים לאחר מנה אחת של חיסון פייזר", הסביר ניק ג'ונס, מומחה למחלות זיהומיות בבית החולים האוניברסיטאי בקיימברידג', שהוביל את המחקר.
במסגרת המחקר הבריטי בוצעו בדיקות קורונה בשתי קבוצות של צוותים רפואיים: מחוסנים ושאינם מחוסנים. מממצאי המחקר עלה כי 0.8% מהבדיקות של הצוותים שאינם מחוסנים נמצאו חיוביות, זאת בהשוואה ל-0.37% מהבדיקות של צוותים שעברו פחות מ-12 ימים מאז שחוסנו ול-0.2% מהבדיקות של צוותים שעברו 12 ימים או יותר מאז שחוסנו. המחקר ותוצאותיו טרם נבדקו באופן עצמאי על ידי מדענים אחרים.
המחקר הבריטי מצטרף למחקר שערכו בשבועות האחרונים בכירי משרד הבריאות וחוקרים של פייזר שקבע כי יעילות החיסון נגד הדבקה עומדת על 89.4%. במשרד הבריאות אמנם הסבירו כי הנתון לא ודאי לגמרי, אך לדבריהם החיסון יעיל ב-93.7% נגד מחלה עם תסמינים, ב-93.3% נגד אשפוז, ב-93.9% נגד הידרדרות למצב קשה בשל קורונה וב-92.9% נגד תמותה.
פרופ' רן בליצר, ראש חטיבת החדשנות בשירותי בריאות כללית, התייחס לתוצאות המחקר: "ההודעה על תוצאות המחקר שפורסם כעת מצטרף למסקנות המחקר של מכון כללית למחקר שפורסמו השבוע בכתב העת New England Of Medicine והדגימו לראשונה את היעילות של מנה בודדת, 14-20 יום מהמנה, במניעת תמותה (72%), תחלואה קשה (62%) מחלה תסמינית (57%) והדבקה מתועדת (46%)".
"המונח הדבקה מתועדת מתייחס לכל מי שבחר להיבדק, עם וללא תסמינים", הסביר פרופ' בליצר. "במחקר שלנו לא ביצענו דגימה שיטתית ומתמדת מדי שבוע לכל 1.2 מיליון המשתתפים - ולכן לא ניתן היה לגזור ממדד זה מסקנות חד-משמעיות על היעילות של מנה בודדת במניעת הדבקה כוללת".
השתתפה בהכנת הידיעה: ענבר טויזר.