נותנים כתף גם בסגר השלישי: הסגר שנכנס לתוקפו ביום חמישי בחצות לא עוצר את מבצע החיסונים הגדול בישראל, שממשיך לצבור הצלחה ולמקם אותנו במקום הראשון בעולם עם שיעור מתחסנים משמעותי. בה בעת בארץ כבר מכוונים ליעד הבא וחושבים על האוכלוסיות הבאות שיקבלו את הזריקה נגד הנגיף.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בזמן שמספר המתחסנים בארץ מתקרב לשני מיליון בני אדם שקיבלו את המנה הראשונה, ביום ראשון אחר הצהריים צפויים לנחות כמה מאות אלפי מנות חיסון שאמורות היו להגיע בחודש פברואר - כך פרסמנו אמש (שישי) באולפן שישי. ההערכה מצביעה על כך שעד לסוף ינואר יהיו לפחות מיליון חיסונים נוספים בישראל ובכך יתאפשר לקופות החולים לשמר את קצב החיסונים עם כמות של כ-170 עד 200 אלף אנשים ביום.
לצד זאת, המספר של שיעור המתחסנים ממשיך להיות מרשים ביחס לעולם עם 1.7 מיליון ישראלים, שכבר קיבלו את המנה הראשונה ומהווים כמעט 20% מהאוכלוסייה. המספרים הגבוהים שומרים על המקום של ישראל יציב, במרחק גדול מארה"ב ומבריטניה כשהממוצע העולמי הוא 0.22. כלומר, אחת מכל תשע מנות חיסון בעולם ניתנה בארץ.
ממחר (ראשון) יתחילו לחסן בישראל גם את צוותי ההוראה של חינוך המיוחד ובני ה-60 ומעלה שטרם קיבלו את הזריקה הראשונה, כאשר במקביל רבים כבר יחלו לקבל את המנה השנייה של החיסון. השאיפה היא שבשבוע לאחר מכן יחוסנו כלל ציבור המורים ובני ה-50 ומעלה אם כמות החיסונים תספיק. במשרד הבריאות כעת מתלבטים מאוד אם לאפשר גם לבתי החולים לחסן - זאת לאחר שלא היו שבעי רצון מהתמונה של החיסונים בבתי החולים בפעם הקודמת ועל כן, שוקלים לתת בלעדיות לקופות החולים.
הצצה למשא ומתן עם פייזר
כאמור, משלוח החיסונים הגדול של חברת פייזר אמור היה להגיע לישראל רק בתחילת פברואר, אלא שלאחרונה התנהל משא ומתן אינטנסיבי עם החברה, שהוביל ראש הממשלה עם אנשי מערכת הבריאות. תחילה, אמרה החברה לישראל כי מופעל עליה לחץ עולמי כבד, שיקשה עליה להקדים את הגעת החיסונים ארצה. במשרד הבריאות חששו מעיכוב בהתחסנות והדגישו במו"מ את יכולת החיסון המצוינת שהוכחה בעולם.
כמו כן, בהסכם עם פייזר נקבע כי בחברה יקבלו את תוצאות מבצע החיסונים ויעקבו אחר תופעות הלוואי של המתחסנים, נתונים שעל פי משרד הבריאות חשופים כיום לכלל הציבור - ובכך ישראל למעשה הופכת למודל עולמי של החברה, שתעקוב בהמשך גם אחר קצב פתיחת הכלכלה.
ראש שירותי הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, אמרה באולפן שישי כי אין סכנה לפרטיות עם העברת המידע לחברת פייזר: "אלו נתונים שמפורסמים לציבור - כמות חולים מאומתים, חולים קשה וקריטיים, נפטרים וכמות המחוסנים. אין כאן שום סכנה לפרטיות ולא עוברים נתונים אישיים. כל הנתונים שעוברים מתפרסמים בטלגרם של משרד הבריאות ורשימת תופעות הלוואי תתפרסם החל משבוע הבא".