אנחנו יודעים שתה ירוק הוא לא פחות מסופרסטאר בעולם התה. נוגדי החמצון העוצמתיים שבו (EGCG) מקנים למשקה יתרונות בריאותיים רבים, ביניהם האטת תהליכי הזדקנות, מניעת התדרדרות קוגניטיבית, סיוע לירידה במשקל, שיפור המערכת החיסונית, הגנה על הלב, מניעת סרטן ועוד. אבל האם ידעתם שיש דרך פשוטה להפוך את התה הירוק שלכם לאפילו בריא יותר?
מתברר שכל מה שאתם צריכים זה להוסיף לימון. אמנם רבים מאיתנו רגילים כבר לשתות תה עם תוספת של פלח לימון, אך מעטים יודעים עד כמה זה בעצם עוזר לשדרג את התה שלכם. מתברר שתוספת של לימון בתה יכולה לעזור לנוגדי החמצון לעבוד טוב יותר בגוף. מחקר שפורסם ב-2016 בכתב העת Scientific Research הראה כי החומציות הגבוהה שבלימון עוזרת לחזק את נוגדי החמצון ובכך מסייעת לספיגה טובה יותר שלהם בגוף.
אמנם נדרשים מחקרים נוספים בנושא, אך אין ספק שלימון בהחלט יכול להפוך את התה הירוק שלכם לבריא יותר, לו רק בשל נוגד החמצון העוצמתי שבו - ויטמין C. הוויטמין משמש גם כנוגד חמצון, מלבד היותו ויטמין חשוב לתהליכים שונים בגוף, שמחזק גם את המערכת החיסונית.
עוד ב-mako בריאות:
>> חיסון לקורונה: הסיבה שכואב לכם במקום ההזרקה
>> 29 מתים: המדינה שהצליחה להשתלט על הקורונה
>> הוכח: התבלין הזה עוזר לשריפת שומן בגוף
ואם אתם לרוב מעדיפים לסחוט את המיץ של הלימון ישירות לתה - דעו שדווקא עדיף לחתוך פלח. גם בקליפה של הלימון יש יתרונות - היא מכילה סלבסטרול Q40 ולימונן, שתי תרכובות בעלות מאפיינים אנטיאוקסידנטים. למעשה, לקליפת הלימון יש לא מעט יתרונות בריאותיים, אז כדאי לחשוב פעמיים לפני שזורקים אותה לפח.