צריכת מזון מעובד ותעשייתי פוגעת בגדילת ילדים: מחקר ישראלי חדש שמתפרסם היום (שני) מגלה את ההשפעות ההרסניות של צריכת מזון מעובד לילדים בשלבי הגדילה שלהם. הניסוי, שבוצע על חולדות צעירות, שחלקן הוזנו במזון שנחשב בריא וחלקן במזון עתיר בסוכרים ובשומנים, גילה שהחולדות שצרכו מזון מעובד התפתחו לממדים קטנים יותר בהשוואה לחולדות שצרכו מזון בריא - והעצמות שלהן היו צפופות פחות, ובכך חלשות ושבירות יותר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במסגרת המחקר, שתוצאותיו פורסמו במגזין מקבוצת "Nature", עקבו החוקרים אחר פרמטרים כמו משקל גוף, אורך ורוחב החולדה, נפח ואיכות העצמות וההתפתחות המוחית שלהן. מסקנת המחקר המרכזית היא שלאכילת מזון תעשייתי יש השפעה הרסנית על התפתחות העצם.
החוקרים השקו את החולדות במשקאות קלים - חלקן שתו משקאות ממותקים עם ערך קלורי גבוה וחלקן משקאות 'דלי קלוריות'. הם ציינו כי המשקה מכיל רמות גבוהות של 'חומצה זרחתית' שעשויה להיות קשורה להפחתה של כמות המינרלים החיוניים שנמדדו בעצמות. עם זאת, לא נמצאו הבדלים דרמטיים בין אלו שקיבלו את המשקאות הקלים דלי הקלוריות לבין אלו שקיבלו משקאות ממותקים. כלומר, בשני המקרים מדובר במשקה שעלול להוביל לפגיעה בריאותית.
"תוצאות המחקר הובילו אותנו למסקנה כי מזון תעשייתי עלול לגרום להידרדרות בנוקשות והחוזק המכני של העצמות", נכתב בהקדמה למחקר שערכו פרופ' רון שחר ופרופ' אפרת מונסונגו-אורנן מהפקולטה לחקלאות מזון וסביבה באוניברסיטה העברית יחד עם חוקרים נוספים. "התוצאות מדאיגות במיוחד לאור העובדה שבשנים האחרונות 75% ממכירות חברות המזון הן של מזון מעובד וב-30 השנים האחרונות, צריכת מזון מעובד בקרב ילדים גדלה באופן משמעותי. בארצות הברית, למשל, 50% מהילדים אוכלים אוכל תעשייתי".