משבר הקורונה בבתי החולים הציבוריים נותן את אותותיו הקשים כשהעומסים במחלקות השונות גדלים וגדלים. למרות זאת, מטה מאבק מנהלי בתי החולים לא הצליחו להגיע להסכמות עם משרד האוצר בנוגע לתקצוב הגופים ומשא המתן היום (שלישי) התפוצץ. "נציגי האוצר מסרבים לדון איתנו בהסדר קבוע לתקצוב בתי החולים", הסבירו במטה. מנגד באוצר טוענים: "בתי החולים בוחרים לפעול בצורה שאינה הגונה או מקצועית".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המחלוקת בין הצדדים נובעת מהעומסים הכבדים שחשים בימים אלה בבתי החולים הציבוריים. המחלקות מלאות, מחלקות הקורונה קורסות בשל עומס החולים ובמקביל רבים מהם נמצאים בחובות כבדים עוד מלפני המשבר. התוצאה היא משא ומתן עיקש מצד בתי החולים שטוענים כי המדינה פשוט מפקירה אותם להתמודד עם הלחצים הכבדים לבדם.
אולם המצב הוא מסובך יותר. באוצר הציעו לבתי החולים מספר פתרונות במסגרת המשא ומתן שהתפתח אך בתי החולים סרבו לקבל את ההצעות והחל ממחר הם יעברו למתכונת מצומצמת. במקביל, לאחר התייעצות פנימית החליטו מנהלי בתי החולים הציבוריים להישאר באוהל המחאה עד להשגת הסכם חתום עם משרד האוצר.
ממטה המאבק של בתי החולים נמסר כי "נציגי האוצר מסרבים לדון איתנו בהסדר קבוע לתקצוב בתי החולים ושולחים אותנו לקושש תרומות כדי לממן את פעילות בתי החולים בעיצומו המשבר הרפואי החמור ביותר מקום המדינה. אנו קוראים לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר האוצר ישראל כ"ץ להתערב באופן מיידי במשבר לפי קריסתם המוחלטת של בתי החולים הציבוריים".
ממשרד האוצר נמסר: "צר לנו כי בתי החולים בוחרים לפעול בצורה שאינה הגונה או מקצועית, המסכנת את בריאות תושבי ישראל. משרד האוצר קיים בימים האחרונים מספר ישיבות עם בתי החולים הציבוריים והציע פתרונות למצוקות המידיות עמן הם מתמודדים. מנהלי בתי החולים הציבוריים בחרו שלא לקבל את ההצעות ולהמשיך בדרישות לשינויים מבניים, שאינם ניתנים לביצוע בתקופת ממשלת מעבר וללא תקציב מדינה מאושר".
"אם לא די בכך, הציעו מנהלי בתי החולים הציבוריים דרישות בלתי סבירות דוגמת עצירת הבנייה באיכילוב ולקיחת תקציבים מבתי החולים אחרים במטרה לסייע להם. אנחנו קוראים לבתי החולים לפעול באחריות בעת הזו, לשוב ולדון במטרה למצוא מענה לצרכים המיידים של בתי החולים לאור משבר הקורונה. בוא נעשה את זה".
מהמרכז הרפואי הדסה נמסר בתגובה: "הדסה הנמצאת בחוד ההתמודדות עם התחלואה הקשה בירושלים, אינה יכולה מוסרית להצטרף לעיצומים או השבתת שירותים, דווקא עכשיו כשבישראל יש למעלה מ-10,000 מאומתים ליממה ושיעור החולים קשה מביניהם יגיע לטיפולינו. המחסור הקשה בתרופות ובציוד מתכלה שאיננו יכולים להשלימו בשל חוסר תזרים מזומנים פוגע קשה כבר היום בטיפול בחולי הקורונה ומונע מאיתנו טיפולים לא דחופים בחולים אחרים הזקוקים לטיפולינו. אנו מתביישים בכך שבעת הזאת לא קם מבוגר אחראי ומפסיק ברגע את המצב הנוראי".