שר הביטחון בני גנץ החליט הערב (רביעי) שלא לדרוש יותר מנות חיסון לצה"ל, על מנת שיישארו מספיק מנות חיסון לעובדי וצוותי הוראה ולאוכלוסיות בסיכון. בתוך כך, עד היום חוסנו כמיליון וחצי בני אדם בישראל, אבל ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, הביעה היום דאגה מפני המוטציה הדרום-אפריקאית ואמרה כי קיים חשד שהחיסון הנוכחי לא יעיל מספיק נגדו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הווריאנט הדרום-אפריקאי יותר מטריד כי הוא עלול לגרום לתחלואה קשה בקרב הצעירים. עוד לא ברורה השפעתו על החיסון ויש מחקר ראשוני מדאיג", אמרה אלרעי-פרייס בוועדת החוקה. "במחקר החדש נבדקו 11 מקרים ביחס לנוגדנים שנוצרים מהחיסונים הקיימים ויש חשד שיעילות החיסונים כלפיו פחות טובה. אם נגיע למסקנה שהוא לא יעיל נבקש שאנשים מאומתים ואלו שחזרו מדרום אפריקה ייכנסו לבידוד במלונית".
מוקדם יותר היום ביקרו ראש הממשלה נתניהו ושר הבריאות אדלשטיין במתחם החיסונים לנגיף הקורונה בירושלים של קופת החולים מאוחדת. נתניהו ואדלשטיין הדגישו את ההכרחיות בהטלת הסגר והביעו תקווה שככל שהאוכלוסייה תתחסן לא יהיה צורך בסגרים נוספים.
"אנחנו מתכוונים לחסן את כל אוכלוסיית ישראל בחודשים הקרובים", אמר נתניהו. "אבל כרגע אנחנו מכניסים את כולנו לסגר הדוק בשבועיים הקרובים כי אנחנו מנהלים מרוץ בשני ספרינטים מול הנגיף. בעזרת השם נצליח ואז הספרינט של החיסונים יגבר על זה של המחלה ואז נוכל לפתוח את המשק יותר מכל מדינה אחרת בעולם - וישראל תצא ראשונה מהקורונה".
נתניהו התייחס לסגר שייכנס לתוקפו מחר בחצות: "אני מבקש את לכבד את הסגר. אני מצפה שהכנסת תאשר את התקנות שנגיש הלילה וגם את ההצעה שלנו למיליארדים סיוע לעסקים הקטנים. אנחנו יודעים שיש שנפגעו ואנחנו רוצים לעזור".