"לא נגיע לחסינות עדר גם אם כל מי שיכול יתחסן": "ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי פרייס, התייחסה היום (ראשון) בדיון בוועדת החוקה למצב התחלואה בארץ על רקע השלב הראשון בתהליך היציאה מהסגר השלישי והמתווה המתגבש לפתיחה חלקית של מערכת החינוך בימים הקרובים. "ברגע שיש 2.5 מיליון ילדים שלא יכולים להתחסן, כנראה שלא נגיע לחסינות עדר גם אם כל האוכלוסייה שיכולה – תתחסן", אמרה ד"ר אלרעי פרייס.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אי אפשר לומר שהסגר נכשל כשהוא הוריד את מקדם ההדבקה מ-1.3 ל-0.99 היום – בחברה החרדית המקדם עומד על 0.9 בחברה הכללית 1.05 בחברה הערבית 1.01", טענה אלרעי פרייס. "אין ספק שגם בסגר השלישי הייתה היענות של הציבור ומה ששינה את חוקי המשחק הוא הווריאנט האנגלי, שכנראה מדבק עוד יותר ומעלה את התחלואה הקשה".
ד"ר אלרעי פרייס התייחסה בהמשך דבריה למבצע החיסונים ואמרה: "אם חשבנו שאחרי הזריקה הראשונה של החיסון הכול יהיה שונה – זה לא. לפי המחקר של פייזר החיסון יעיל ב-95%, זה אומר ש-5% לא יקבלו הגנה מלאה. בגילים המבוגרים זה אולי עומד על 90%".
"כשאנחנו אומרים שאפשר לצאת מסגר עם קצת פחות מ-1,000 חולים קשים זה מטורף, אבל אנחנו לא רוצים להחזיק את מדינת ישראל כבת ערובה", אמרה ראש שירותי בריאות הציבור ביחס להחלטה על יציאה מהסגר. "יש להבין שכל דבר שנפתח יעלה את מקדם ההדבקה ואנחנו צריכים כמדינה לבחור מה לעשות. אנחנו מנסים למצוא מתווה שייתן מענה ל-80% מהיישובים בארץ שהם כתומים או אדומים".
סגירת נתב"ג
"הווריאנט האנגלי הוא דוגמה למה שקורה כשנכנס משהו מחו"ל. בימים אל נעשים ניסיונות לבלימה של הווריאנט הדרום אפריקאי והברזילאי", אמרה ד"ר אלרעי פרייס ביחס להחלטה על סגירת שדה התעופה. "הרבה מדינות לא עושות ריצופים גנטיים אז לא יודעים מה קורה בהן. אפשר להחזיר במהירות המרבית את האזרחים השוהים בחו"ל ברגע שהם הולכים למלונית ועוברים בדיקות".
יו"ר הוועדה, ח"כ יעקב אשר, התייחס לנושא גם הוא וטען כי "זה יכול לקחת עוד חודש חודשיים או חצי שנה שבה יהיו וריאנטים. צריך לקצר את הבידוד מחו"ל – ללכת על המינימום כדי להיות בטוח שלא חודר וריאנט לארץ. כל מי שעולה למטוס נבדק – אז אולי אם יעשו בדיקה אחרי 4 ימים זה יספיק במקום אחרי 10 ימים".