צבא מחוסן: בצה"ל מסכמים היום (חמישי) 10 שבועות של מבצע חיסונים מקיף עם 81% מכלל החיילים שחוסנו או החלימו. ראש אגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה האלוף איציק תורג'מן וקצין הרפואה הראשי פרופ' אלון גלזברג הכריזו בגאווה: "צה"ל הוא הצבא הראשון בעולם שמגיע לחסינות העדר בזכות מבצע החיסונים".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"מדובר במבצע לוגיסטי מורכב ביותר בעיקר בשל מגבלות החיסון", אמר האלוף תורג'מן. "המפקדים הפגינו מנהיגות והירתמות. עשינו את זה בזמן הקצר ביותר, באופן מדויק – הצלחת המבצע תאפשר לנו לחזור לשגרה מסוימת". עוד העריך תורג'מן כי כבר בשבוע הבא שיעור המתחסנים בצבא יגיע ל-85%.
קצין הרפואה הראשי פרופ' גלזברג הוסיף: "צה"ל הוא הארגון הראשון בעולם שחוסן. עד לפני חודשיים זה היה נראה בלתי אפשרי, עשינו את זה בלמידה כל יום, יש לנו הרבה במה להתגאות. קיימנו שיתוף פעולה מצוינת עם המערכת האזרחית".
"זה שהמסה הגדולה של צה"ל מחוסנת נותן לנו להתנהג אחרת", הסביר פרופ' גלזברג. "התכנסויות ואימונים ליחידות מחוסנות יותר מ-90%. זה מאפשר לנו גם להסתכל קדימה ולהיות אופטימיים, אך אנחנו ממשיכים לשמור על ההנחיות ולקיים הערכות מצב מדי יום".
לאחר שרוב החיילים חוסנו, כעת נותרת השאלה של מתגייסים חדשים - ובצבא מתכוננים להמשיך ולעסוק בנושא גם במחזורי הגיוס הקרובים. "אנחנו ניתן מענה בנושא", הסבירו הקצינים. "הבה"דים הם המקומות הכי רגישים שלנו. החיסון יגיע לחיילים ככל שניתן. כמובן שיתנהלו בקפסולה בשבועות הראשונים. הקורונה לא נעלמת, היא תמשיך לאתגר אותנו בשבועות הבאים. ככל שאחוזי המתגייסים המחוסנים יעלו, נהיה במצב יותר טוב".
גם בצה"ל, כמו בכלל האוכלוסייה, מזהים שיעור מסוים של סרבני חיסונים – בעיקר ביחידות העורפיות. לדברי הקרפ"ר, 8% סירבו להתחסן, מתוכם יש נשים בשלבי הריון ראשונים, חיילים עם בעיות רפואיות, וחיילים שמתנגדים מבחינה אידיאולוגית.
הצבא חיסן בתחילת המבצע גם מחלימים, והפסיק לאחר הביקורת הציבורית והנחיות משרד הבריאות. לאחר שמשרד הבריאות שינה את ההנחיות ואישר - בצה"ל חזרו לחסן מחלימים. "אנחנו מחסנים החל מיום ראשון שעבר מחלימים רבים במנה אחת, בדיוק כמו שהגדיר משרד הבריאות", אמר פרופ' גלזברג. משתנים, עושים, מתקנים, אנחנו ארגון ממושמע".
ומה עם אנשי המילואים שמגיעים לצבא משגרת היום-יום? "נהיה יותר ליברליים בגיוס אנשי מילואים", אמר הקרפ"ר. "היו שבועות שחיסנו יחידות מילואים ספציפיות, קיבלנו אישור ממשרד הבריאות לחסן כמה עשרות". בכל מקרה מבטיח גלזברג כי כך או כך – "אנשי המילואים יגיעו למילואים".