בשידור חי: הדגמה ראשונה של הצמיד האלקטרוני - רגע לפני שהפיילוט החדש שנועד להבטיח פיקוח על המבודדים השבים מחו"ל שלא בתנאי שהייה במלוניות ייצא לדרך, קיבלנו לראשונה הצצה הערב (חמישי) בתוכנית חיסכון לאמצעי החדשני.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הצמיד עשוי מחומרים היפואלרגניים ומאוד נוח לשימוש - אבל גם מאוד מאובטח ונותן התראות במקרה שמנסים לפתוח אותו", אמר ברק טרבלסי משנה למנכ"ל סופרקום. לדבריו, בנוסף לצמיד, בן אדם שמשתמש בפיילוט מקבל גם סמארטפון ייעודי, שמאפשר לתקשר עם הצמיד ומדבקה שמתקינים בבית - זאת כדי לוודא את הימצאות המבודדים בביתם.
רגב הסביר כי המשתתפים בפיילוט יענדו את הצמיד במשך 24 שעות ביממה, כולל בזמן השינה והמקלחת. אך במקרה שבו הבן אדם מקבל אישור חריג לצאת מביתו, לבדיקת קורונה למשל, תיפתח לו באפליקציה הייעודית חלון זמנים. מה עושים כשנגמר הבידוד? ניתן להוריד את הצמיד ולמסור לאחת מנקודות האיסוף של אלקטרה. הפיילוט מתקיים כרגע ללא עלות, ובמקרה שיימשך - צפויה עלות שימוש של כ-15 שקלים ליום.
אריק רגב מנכ"ל אלקטרה סקיוריטי הוסיף כי הוקם מש"לט ייעודי לטובת הפיילוט: "במשל"ט הזה מקבלים את כל ההתראות. מרגע שנוחתים בתנב"ג, מגיעים לעמדה שלנו יחד עם פיקוד העורף, מבצעים התקנה בתהליך פשוט ויעיל - שבו מחברים לצמיד ומבצעים איכון מרחוק. כשמגיעים הביתה הרכיב הקטן נצמד לאחד הקירות ואנחנו נוכל לנטר ולראות אם המבודד באמת נמצא בסביבה".
אתמול התכנס דיון בנוכחות שר הבריאות אדלשטיין ונציגי משרדו יחד עם אנשי ועדת החוקה, שבו אישרו הנוכחים את התחלת פיילוט הצמידים האלקטרוניים כבר ביום ראשון הקרוב - במקביל לקידום חקיקה בעניין הפיקוח על המבודדים. כצעד ראשון, ינסו את השימוש בצמיד 100 בני אדם, במקביל לקידום חקיקה שתאפשר שימוש נרחב באמצעי הפיקוח השנוי במחלוקת.
על פי המתווה המוצע, כל השבים מחו"ל יגיעו תחילה למלונית, שם יערכו בדיקת קורונה. לאחר קבלת תוצאה שלילית, יוכלו לבחור אם להמשיך לבידוד ביתי תוך שימוש בצמיד אלקטרוני, או להמשיך ולהישאר במלונית עד תום הבידוד. סגן שר הבריאות יואב קיש ביקש להפעיל את השירות באמצעות חברה חיצונית.